Κόσμος

Κορονοϊός: 22 νεκροί και 4.335 κρούσματα σε όλη τη χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την Κίνα η χώρα που έχει χτυπήσει περισσότερο ο κορονοϊός είναι η Νότια Κορέα. Οι θάνατοι στη χώρα έφτασαν τους 22. 

Ακόμη 123 νέα κρούσματα του νέο κοροναϊού κατέγραψαν οι αρχές της Νότιας Κορέας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 4.335, σύμφωνα με το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Αυτός ο αριθμός προστίθεται στα 476 νέα κρούσματα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το KCDC.

Από τα νέα κρούσματα, τα 377 εντοπίζονται στην πόλη Ντέγκου, όπου εδρεύει μια χριστιανική αίρεση που βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Η υπηρεσία ανέφερε πως μέλη της αίρεσης αυτής είχαν επισκεφθεί τον Ιανουάριο την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου εντοπίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, και ερευνά το εάν αυτό διαδραμάτισε ρόλο και πόσο σημαντικό στο ξέσπασμα.

Τα κρούσματα μόλυνσης παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο δωδεκαήμερο: έχουν καταγραφεί 3.705 από τη 19η Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου, παρότι οι αρχές έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδό του, το «κόκκινο».

Άλλοι 33.799 πολίτες που έχουν εξεταστεί αναμένεται να εξακριβωθεί εάν είναι φορείς του κοροναϊού.

Ακόμη ένας ασθενής βγήκε από την καραντίνα αφού ανέρρωσε. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί στη Νότια Κορέα ανήλθε σε 31.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας της Νότιας Κορέας Γιου Έουν-χάε δήλωσε ότι αναβάλεται η έναρξη του νέου εξαμήνου για όλα τα σχολεία κατά δύο εβδομάδες, για τις 23 Μαρτίου.

“Η περίοδος των δύο εβδομάδων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η επιδημία του νέου κοροναϊού”, εξήγησε η Γιου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα προσφέρει μαθήματα και βιβλία μέσω διαδικτύου ώστε οι μαθητές να μην έχουν κενό στην εκπαίδευση τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 12
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι