Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: 22 νέοι θάνατοι στην Κίνα, 6 στην Νότια Κορέα

Κορονοϊός: 22 νέοι θάνατοι στην Κίνα, 6 στην Νότια Κορέα

Συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός σχετικά αυξημένος από τα 19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 80.778 από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, επιβεβαιώθηκαν επίσης χθες 22 νέοι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας σε 3.158 νεκρούς.

Όλοι στην Χουμπέι

Όλοι οι νέοι θάνατοι ασθενών αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, του επίκεντρου της κρίσης, εκ των οποίων οι 19 στην Γουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, καταγράφηκαν επίσης 31 νέα ύποπτα κρούσματα. Το σύνολο των ύποπτων κρουσμάτων, που τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση, ανήλθε έτσι σε 285.

click4more: Κορονοϊός: Τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Επίσης ως τα μεσάνυχτα χθες, 1.578 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 302, στους 4.492. Στα νοσοκομεία όλης της Κίνας παραμένουν 16.145 ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί ανήλθε σε 61.475.

Επίσης χθες Τρίτη καταγράφηκαν από τις αρχές 10 νέα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα από το εξωτερικό, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα έξι στο Πεκίνο, άλλα δύο στη Σαγκάη, ένα στην επαρχία Σαντόνγκ και ένα στην επαρχία Γκανσού. Ως τα μεσάνυχτα χθες το σύνολο των ασθενών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό ανερχόταν σε 79.

6 νέοι θάνατοι στην Νότια Κορέα

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 242 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το περασμένο εικοσιτετράωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα σε 7.755, αναφέρει ανακοίνωση των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την υποχώρηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου 11ημέρου.

Χθες υπέκυψαν άλλοι έξι άνθρωποι στη Νότια Κορέα, με τον απολογισμό της ασθένειας COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε 60.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, 41 ασθενείς ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί από το ξέσπασμα της επιδημίας τη νοτιοκορεατική επικράτεια σε 288.

Πρώτος θάνατος στον Παναμά

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο στη χώρα της κεντρικής Αμερικής εξαιτίας του κοροναϊού, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Υγείας Ροσάριο Τέρνερ γνωστοποιούσε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, μια 40χρονη ταξιδιώτισσα από την Ισπανία.

Η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι αποφάσισε να ανασταλούν μέχρι νεοτέρας οι μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των συναυλιών και των αθλητικών διοργανώσεων, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Πρώτα κρούσματα στην Βολιβία

Παράλληλα οι υγειονομικές αρχές της Βολιβίας επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα του κοροναϊού, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς τους πολίτες ο υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο Ανίμπαλ Κρους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις