Κόσμος

Κορονοϊός: 26.109 κρούσματα και 123 νεκροί στην Ιταλία – Εμβολιασμός σε παιδιά 0-5 ετών;

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 26.109 περιστατικά κορονοϊού και 123 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 718.821 διαγνωστικά τεστ, το 3,6% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις είναι 5.308.180, με 135.301 θανάτους. Στη φάση αυτή, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στις περιφέρειες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, τη Βενετία και τη Ρώμη. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 917 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 7.338.Ανησυχία προκαλεί το ότι, μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, εισήχθησαν στις ΜΕΘ της χώρας 101 ασθενείς.

Ο δε υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Αντρέα Κόστα, σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της Rai αναφέρθηκε στην προοπτική εμβολιασμού των παιδιών 0 με 5 ετών.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου μπορεί να φτάσει και το εμβόλιο για τα πιο μικρά παιδιά. Αναμένουμε με μεγάλη ελπίδα τα αποτελέσματα της δουλειάς των επιστημόνων, οι οποίοι μας προσφέρουν, κάθε μέρα, νέα όπλα κατά της πανδημίας», τόνισε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ
Γκάντι Άιζενκοτ: Ο στρατηγός που απειλεί να «ρίξει» τον Νετανιάχου στο Ισραήλ – Έχασε τον γιο του στη Γάζα, τον χλευάζουν για τα αγγλικά του
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξελίσσεται σε ισχυρό διεκδικητή της πρωθυπουργίας, καθώς η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταρρέει στον δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου
Γκάντι Άιζενκοτ
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ