Site icon NewsIT

Κορονοϊός: 30 νέοι θάνατοι στην Κίνα, άλλοι επτά στη Νότια Κορέα

06.03.2020 | 08:22
Κορονοϊός: 30 νέοι θάνατοι στην Κίνα, άλλοι επτά στη Νότια Κορέα

Medical workers carry a patient who is suspected of having coronavirus disease (COVID-19) in a Negative Pressure Isolation stretcher into a facility of Kyungpook National University Hospital in Daegu, South Korea, March 6, 2020. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Μεγαλώνει κάθε μέρα η λίστα με τα θύματα που προκαλεί στην Κίνα ο κορονοϊός. 30 νέους θανάτους και 143 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο κορονοϊός έχει κοστίσει τη ζωή, ως χθες, σε 3.042 ανθρώπους, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 80.552 από τα τέλη του 2019.

Click4more Στην Εντατική λόγω κορονοϊού Γάλλος βουλευτής! Είναι σε μηχανική υποστήριξη

Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Γουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας.

«Εισαγόμενα» κρούσματα

Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα. Ο δήμος του Πεκίνου ανακοίνωσε, χθες, 4 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που αφίχθησαν στην Κίνα από την Ιταλία. Η κινεζική πρωτεύουσα καταμετρά πλέον 422 κρούσματα, την ώρα που ιός εξαπλώνεται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός της Κίνας.

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού έκαναν λόγο για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που μπήκαν στην Κίνα με εμπορικές πτήσεις από το Ιράν.

Click4more Σαρώνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ! 12 οι νεκροί, αυξάνονται τα κρούσματα

Στην πόλη Λαντζού, πρωτεύουσα της Γκανσού, συνολικά 311 επιβάτες πτήσεων στις οποίες επέβαιναν οι φορείς του SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Άλλοι επτά θάνατοι στη Νότια Κορέα

Ο κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του και στη Νότια Κορέα, όπου οι αρχές κατέγραψαν άλλους επτά θανάτους. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός είναι  42 νεκροί στη Νότια Κορέα.

Σε όλη τη χώρα, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές όπου καταμετρώνται οι περισσότεροι ασθενείς εκτός της επικράτειας της Κίνας, καταγράφηκαν εξάλλου 196 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας COVID-19, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε 6.284.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version