Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: 31 νεκροί σε μια μέρα στην Κίνα! Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια

Κορονοϊός - Γαλλία

Ο κορονοϊός συνεχίζει το φονικό του πέρασμα, με την Κίνα να μετρά 31 νεκρούς και 139 νέα κρούσματα σε μια μέρα στην Κίνα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Καλιφόρνια, όλο και περισσότερα τα κρούσματα στη Νότια Κορέα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 139 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, από 119 μία ημέρα νωρίτερα, και 31 νέοι θάνατοι.

Click4more Flybe: Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που σκότωσε ο κορονοϊός;

Όλοι οι νέοι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης· στην μεγαλούπολη Γουχάν, την πρωτεύουσά της, υπέκυψαν 23 ασθενείς. Ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανήλθε σε 3.012 νεκρούς.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 (όπως έχει ονομαστεί ο κορονοϊός), ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, έφτασε σε 80.409 στην ηπειρωτική Κίνα αφότου εμφανίστηκε στην Γουχάν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.766.

Click4more Ο κορονοϊός γονάτισε την Βρετανία! Λουκέτο έβαλαν στα γραφεία τους Sony, Apple και Nike!

Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), καταγράφηκαν επίσης τρεις νέοι θάνατοι. Οι ασθενείς που έχουν υποκύψει αυξήθηκαν έτσι σε 35 στη Νότια Κορέα. Η ασιατική χώρα συγκαταλέγεται σε εκείνες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση δημόσιας υγείας που συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας.

Η Καλιφόρνια

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς οι υγειονομικές αρχές μιλούν για 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νωρίτερα υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο στην Καλιφόρνια, ενός ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανθρώπου μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένη υγεία και αρκετές υποκείμενες παθήσεις.

Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ έφτασε στους 11 νεκρούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις