Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: 453 νεκροί στις ΗΠΑ και νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Κορονοϊός: 453 νεκροί στις ΗΠΑ και νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ο κορονοϊός χτυπάει αλύπητα και τις ΗΠΑ και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών κατέγραψε νέο ρεκόρ σύμφωνα με το το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα αναφέρθηκαν 453 θάνατοι που επέφερε ο κορονοϊός, νούμερο ρεκόρ από ην αρχή της πανδημίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.891.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μικρότερος από εκείνους της Ιταλίας (10.023), της Ισπανίας (5.812), της Κίνας (3.299) και της Γαλλίας (2.317), όμως από την Πέμπτη οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη.

Το πανεπιστήμιο έκανε λόγο για 115.547 κρούσματα συνολικά μέχρι τις 20.55 σήμερα (ώρα Ελλάδας), δηλαδή 21.309 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα (+23%). Το επίκεντρο της πανδημίας είναι η Νέα Υόρκη, με περισσότερα από 50.000 κρούσματα.

Νέα Υόρκη: 728 οι νεκροί από τον κορονοϊό, αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να βάλει τη Νέα Υόρκη σε καραντίνα, καθώς πρόκειται για την πολιτεία με τον βαρύτερο απολογισμό από την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός.

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη έχουν φτάσει πλέον τους 728 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα είναι πλέον 52.318, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Εξαιτίας του κορονοϊού αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις