Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αγωνία για 4 Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη! Περιμένουν πτήση για επαναπατρισμό

Κορονοϊός: Αγωνία για 4 Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη! Περιμένουν πτήση για επαναπατρισμό
photo intime

Τέσσερις Έλληνες που έφθασαν με τράνζιτ από ΗΠΑ και Αργεντινή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να επαναπατριστούν, εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη πτήση για την Ελλάδα.

Η χώρα μας απο χθες σταμάτησε όλες τις πτήσεις από Τουρκία και Βρετανία και έτσι αναμενεται από το ελληνικό προξενείο να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των τεσσάρων Ελλήνων, πιθανότατα μαζί με άλλους Έλληνες οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους καθώς ο κορονοϊός έχει χτυπήσει και την Τουρκία.

Οι εν λόγω Έλληνες είναι σε συνεχή επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Επαναπατρισμός από την Κύπρο

Ειδική πτήση από Λάρνακα προς Αθήνα θα υπάρξει αύριο, 25η Μαρτίου, για τον επαναπατρισμό ελλήνων πολιτών, την ίδια ώρα που ο κορονοϊος χτυπάει και τη μεγαλόνησο.

Ειδικότερα η πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο ενημερώνει ότι αύριο, 25 Μαρτίου, και ώρα 17:25 η Aegean θα πραγματοποιήσει ειδική πτήση από τον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας προς τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών για επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που έχουν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο προξενικό γραφείο.

Η πρεσβεία επισημαίνει ότι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις