Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ακόμα 44 κρούσματα στην Γερμανία!

Κορονοϊός: Ακόμα 44 κρούσματα στην Γερμανία!

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα στα 240 από 196 που ήταν χθες το μεσημέρι, ανέφερε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Δεκαπέντε από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας έχουν αναφέρει κρούσματα του νέου κοροναϊού με το δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας να έχει καταγράψει τα περισσότερα, σύμφωνα με το RKI.

Η Γερμανία δεν έχει αναφέρει θάνατο από τον ιό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας στο τέλος του περασμένου χρόνου και έκτοτε εξαπλώνεται γρήγορα σε όλον τον κόσμο.

Ρύθμιση τιμών στα τζελ με… κυβερνητικό διάταγμα

Την ίδια ώρα Η Γαλλία θα προχωρήσει σε ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ μετά τις αναφορές που υπήρξαν για υπερβολική αύξηση των τιμών τους μετά το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ.

Διάταγμα για την ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο Λεμέρ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό BFM Business.

click4more: Κορονοϊός: Σε πόσες μέρες εκδηλώνονται τα συμπτώματα

Συνδικάτο φαρμακοποιών ανακοίνωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Franceinfo ότι η αύξηση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ είναι απαράδεκτη και ζήτησε από την κυβέρνηση να επέμβει.

Χθες, Τρίτη, ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα επιτάξει τα αποθέματα προστατευτικών μασκών της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις