Κόσμος

Κορονοϊός: Ακόμα 53 θάνατοι στην Βρετανία! Τώρα η κυβέρνηση συνιστά… υπευθυνότητα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άλλοι 53 άνθρωποι που είχε πλήξει ο κορονοϊός έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) ήρθε σε συμφωνία με τα ανεξάρτητα νοσοκομεία της χώρας για τη διάθεση περισσότερων κλινών, αναπνευστήρων, αλλά και χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού, από την επόμενη εβδομάδα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

click4more: Λύγισε και δάκρυσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Επίσης, H αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων John Lewis Partnership θα κλείσει προσωρινά τα 50 καταστήματά της, από Δευτέρα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη διακοπή λειτουργίας, εδώ και 150 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Τώρα… κάνει εκκλήσεις

Και αφού στην αρχή το είχε πάρει αψήφιστα, η βρετανική κυβέρνηση καλεί τώρα τους πολίτες της να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα, όταν κάνουν ψώνια για τη διατροφή τους, αλλά και να σταματήσουν να συγκεντρώνουν αποθέματα, ώστε να υπάρχουν αρκετά και απαραίτητα είδη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που δίνουν τη μάχη, για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

«Να είστε υπεύθυνοι όταν κάνετε τα ψώνια σας και να σκέφτεστε και τους άλλους» παρότρυνε τους Βρετανούς, ο αρμόδιος υπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 13
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS