Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Άκυρώθηκαν τελετές στην Ιταλία για την Ημέρα της Γυναίκας

κοροναϊός

Ακυρώσεις και αναβολές… στα πάντα φέρνει ο κορονοϊός, αφού χιλιάδες εορτασμοί, εκδηλώσεις, συσκέψεις κτλ ανά τον κόσμο έχουν “παγώσει”.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αποφάσισε να ακυρώσει τις τελετές για τη Μέρα της Γυναίκας, οι οποίες επρόκειτο να οργανωθούν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Διακοπή της λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι προσωρινά διακόπτεται και η λειτουργία θεάτρων και κινηματογράφων, ενώ για έναν μήνα όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα παιχτούν κεκλεισμένων των θυρών.

Η κυβερνητική συμμαχία Πέντε Αστέρων και κεντροαριστεράς, επίσης, ζήτησε από την δημόσια διοίκηση της χώρας να ευνοήσει τις μορφές «τηλε-εργασίας» ώστε να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται κανονικά, αλλά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού τους. Κάτι που, μέχρι τώρα στην Ιταλία είναι σε θέση να κάνουν μόνον 500.000 εργαζόμενοι.

click4more: Ποιες οι πιθανότητες να κολλήσουν τα κατοικίδια; Χονγκ Κονγκ: Μην τα φιλάτε!

Πριν λίγο το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας έκανε γνωστό ότι η διακοπή λειτουργίας πανεπιστημίων και σχολείων, η οποία προς το παρόν έχει αποφασιστεί ότι θα ισχύσει μέχρι τις 15 Μαρτίου, αν κριθεί αναγκαίο μπορεί και να παραταθεί.

Ακυρώθηκε η σύνοδος Ινδίας – Ε.Ε

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ινδία αποφάσισαν να μεταθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία την κοινή σύνοδο κορυφής που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ινδίας.

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν πως λόγω της σύστασης των υγειονομικών αρχών να μην πραγματοποιούνται ταξίδια ανάμεσα στις περιφέρειες, θα ήταν συνετό να μετατεθεί η σύνοδος κορυφής σε ημερομηνία κατάλληλη και για τα δύο μέρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραβίς Κουμάρ, σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις