Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Άλλοι 3 θάνατοι στην Γαλλία! Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων

Κορονοϊός: Άλλοι 3 θάνατοι στην Γαλλία! Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τρεις νέους θανάτους από τον κοροναϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 1.126 από τις 16.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 177 κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Σάββατο, ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 336 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στο τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων απαγορεύονται στο εξής στη Γαλλία.

“Σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα ξεπερνούν τους 1.000. Οι νομάρχες, τα υπουργεία θα καταρτίσουν έναν κατάλογο εκδηλώσεων που θεωρούνται χρήσιμες για τη ζωή της χώρας: οι διαδηλώσεις θα αποτελέσουν μέρος αυτού, όπως και οι διαγωνισμοί και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών”, είπε.

Μέχρι σήμερα, οι συγκεντρώσεις άνω των 5.000 ατόμων είχαν απαγορευτεί έως τα μέσα Απριλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις