Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αναστέλλει σχεδόν όλες τις πτήσεις της η Ryanair

Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή από τις 24 Μαρτίου σχεδόν όλων των πτήσεών της λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων στην Ευρώπη, η οποία πλήττεται από την επιδημία του κορονοϊού.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι από την προσεχή Τρίτη δεν θα διατηρεί παρά έναν πολύ μικρό αριθμό πτήσεων που θα πραγματοποιούνται μεταξύ της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Ο όμιλος έλαβε αυτή την απόφαση αφού προηγουμένως είχε υποχρεωθεί να ακυρώσει πολλές πτήσεις και είχε καταγράψει πολλές διακυμάνσεις της δραστηριότητάς του λόγω των περιοριστικών μέτρων που έλαβαν αρκετές χώρες, τα οποία συνόδευσαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η Ryanair προσθέτει ότι έως τις 24 Μαρτίου το πρόγραμμα πτήσεών της θα μειωθεί κατά περισσότερο από 80%, αλλά ότι τα αεροπλάνα της είναι σε ετοιμότητα να πετάξουν για να επαναπατρίσουν Ευρωπαίους πολίτες στη χώρα τους, εάν είναι απαραίτητο.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει παραλύσει τις αερομεταφορές στην Ευρώπη, η οποία έχει σταματήσει σχεδόν κάθε δραστηριότητα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώχευση πολλών επιχειρήσεων που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει σε εφαρμογή μέτρα έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους και η δυνατότητα να ανακάμψουν μόλις περάσει η νέα κρίση του κορονοϊού.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί μεταφορών θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη σήμερα για τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού στον τομέα.

Στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες ζήτησαν έκτακτη βοήθεια ύψους μέχρι 50 δισεκ. δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις