Κόσμος

Κορονοϊός: Αναστολή όλων των πτήσεων από Βρετανία ως το τέλος του έτους ανακοίνωσε η Ινδία

Οι αρχές στην Ινδία ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή όλων των πτήσεων από τη Βρετανία προς τη χώρα ως το τέλος της χρονιάς, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών σε όλον τον κόσμο για ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητά του.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη και όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν στην Ινδία από τη Βρετανία ως τότε θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια, ανακοίνωσε σήμερα σε μια σειρά από μηνύματά του στο Twitter το ομοσπονδιακό υπουργείο Αερομεταφορών.

Ένας αριθμός ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ άλλων ανέστειλαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Βρετανία μετά την προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι ένα νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε συνιστά κίνδυνο για τη χώρα.

Η Βρετανία είναι μια από τις 23 χώρες με την οποία η Ινδία μοιράζεται μια “αεροπορική φούσκα” στο πλαίσιο προσωρινών διμερών συμφωνιών που συνάφθηκαν μετά την αναστολή των τακτικών διεθνών πτήσεων λόγω της πανδημίας.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση αυτή του ομοσπονδιακού υπουργείου, ο υπουργός Υγείας της Ινδίας δήλωσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν το νέο στέλεχος του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων νέου κορονοϊού στον κόσμο και ξεπέρασε το όριο των 10 εκατομμυρίων το σαββατοκύριακο. Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή από την COVID-19.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα αποκάλυψη: Χριστουγεννιάτικη κάρτα και ευχές του Άντριου στον Επστάιν αγκαλιά με τις κόρες του Βεατρίκη και Ευγενία
Τα αρχεία Επστάιν εκθέτουν τον πρώην πρίγκιπα Άντριου που είχε δηλώσει ότι είχε διακόψει κάθε επαφή με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα χρηματιστή
Πόστερ με τον πρίγκιπα Άντριου
Σε εξέλιξη με χαμηλό πήχη προσδοκιών οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στη Γενεύη
Το Κίεβο σχεδιάζει να θέσει το ζήτημα της ενεργειακής κατάπαυσης του πυρός, ιδέα που η Μόσχα έχει επανειλημμένα απορρίψει στο παρελθόν
Διαδηλωτές στην Γενεύη την ώρα των διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας
Ανανεώθηκε πριν 57 λεπτά