Κόσμος

Κορονοϊός: Από μέρα σε μέρα η έγκριση του εμβολίου! Τι ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι περιμένει να λάβει την πρώτη αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας ενός εμβολίου κατά της Covid-19 «τις προσεχείς ημέρες».

Είναι το τελευταίο διαδικαστικό βήμα προς την διάθεση ενός εμβολίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Click4More: Εμβόλιο κορονοϊού: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Moderna! 160 εκατομμύρια δόσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν κατονομάζει την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

Οι εταιρείες κατέθεσαν στις 20 Νοεμβρίου αίτηση αδειοδότησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την ρυθμιστική του αρχή να προχωρήσει σε αξιολόγηση καταλληλότητας του εμβολίου.

Σχετικά με την συνεργασία του με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο EMA δηλώνει μέσω email ότι ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να συγχρονίσει την διαδικασία λήψης απόφασης με άλλες διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στις 6 Οκτωβρίου για να επιταχύνει την διαδικασία έγκρισης ενός επιτυχημένου εμβολίου για την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιτρέποντας στους ερευνητές να υποβάλλουν σε πραγματικό χρόνο τα ευρήματά τους, χωρίς να περιμένουν την ολοκλήρωση των μελετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα