Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αστυνομικοί λόγω των μέτρων απαγόρευσαν σε Γάλλο να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του

Κορονοϊός: Αστυνομικοί λόγω των μέτρων απαγόρευσαν σε Γάλλο να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του

Πολλές ιστορίες στην εποχή του κορονοϊού κρύβουν μεγάλο πόνο, όπως αυτόν που βίωσε ένας Γάλλος που του απαγόρευσαν να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του λόγω των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η γαλλική χωροφυλακή εξέφρασε σήμερα την «λύπη της» για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν άνδρες του Σώματος εμποδίζοντας ένα άνδρα να μεταβεί στη νήσο Ρε, στον Ατλαντικό Ωκεανό λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, για παρασταθεί στον πατέρα του που ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Πατρίς Ντυπάς, κάτοικος του Λουάρ-ε-Σερ (κέντρο), είχε ξεκινήσει στις 4 Απριλίου για να επισκεφθεί τον πατέρα του πριν το τέλος της ζωής του, έχοντας μαζί του μία ειδικού τύπου βεβαίωση μετακίνησης, που του επέτρεπε να άρει τον περιορισμό.

Όμως κατά τον έλεγχο από χωροφύλακες στην είσοδο της γέφυρας που οδηγεί στη νήσο Ρε, του επιβλήθηκε πρόστιμο και του επέβαλαν να επιστρέψει στην πόλη του. Λίγες ημέρες αργότερα, ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή, χωρίς ο Ντυπάς να έχει καταφέρει να τον δει για τελευταία φορά και να σταθεί στο προσκεφάλι του.

«Με εμπόδισαν να τον ξαναδώ. Δεν είναι φυσιολογικό. Εκείνος ο χωροφύλακας ήταν αγύριστο κεφάλι» τόνισε ο ίδιος συγκινημένος σήμερα το πρωί, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι του LCI.

Ερωτηθείσα σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της γαλλικής χωροφυλακής Μαντί Σεϊρέ παραδέχθηκε πως οι χωροφύλακες «δεν είχαν αντιληφθεί τον πραγματικό βαθμό επείγοντος» για την κατ’εξαίρεση μετακίνηση του κου Ντυπάς. «Υπήρξε μια αληθινή παρεξήγηση. Είναι ατυχές. Εκφράζουμε τη μεταμέλειά μας και κατανοούμε τον πόνο του», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Η ίδια πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου Σαββατοκύριακου των διακοπών του Πάσχα δόθηκαν πολύ αυστηρές οδηγίες στην αστυνομία για να επιτηρεί τη συμμόρφωση προς τους κανόνες περιορισμού.

Ο κ. Ντυπάς προσέφυγε στη Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Χωροφυλακής (IGGN) και μια «απάντηση» θα του «δοθεί σύντομα», επεσήμανε η εκπρόσωπος του Σώματος, προσθέτοντας ότι η χωροφυλακή έχει μεριμνήσει για να διαγραφεί το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις