Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία, έξι τα θύματα

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία, έξι τα θύματα

Καρκινοπαθής από τη Μπρέσια, στη βόρεια Ιταλία, ο έκτος νεκρός από τον κοροναϊό. 229 τα κρούσματα.

Ολοένα και αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Η τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών αναφέρει πως πλέον τα θύματα είναι έξι και τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 229. 

Ο έκτος νεκρός στην Ιταλία από τον κοροναϊό είναι μια γυναίκα, καρκινοπαθής από τη Μπρέσια, σύμφωνα με τη La Repubblica. 

Και οι έξι νεκροί στην Ιταλία ήταν ασθενείς με βεβαρυμένο ιστορικό. Το έκτο θύμα του κορονοϊού είναι μια καρκινοπαθής γυναίκα από την Κρέμα, ενώ ο πέμπτος θάνατος, ενός 88χρονου ασθενή, επήλθε στην περιοχή Κασέλε Λάντι, έξω από το Μιλάνο.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, είχε ανακοινωθεί ο τέταρτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Το τέταρτο θύμα είναι ένας 84χρονος από το Μπέγκαμο, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Rai. 

Τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν φτάσει τα 229. Απ’ αυτά, τα περισσότερα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, 172 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία (μεταξύ των οποίων οι τέσσερις νεκροί), 32 στο Βένετο (εκ των οποίων ο ένας από τους νεκρούς), 18 στην Εμίλια Ρομάνια, τέσσερα στο Πιεμόντε και τρία στο Λάτσιο. Υπάρχει επίσης ένας ασθενής που ανέρρωσε. 

Από τα 219 κρούσματα, τα 99 παραμένουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Οι 23 από τους ασθενείς είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στην Εντατική, ενώ 91 δεν έχουν συμπτώματα αλλά παραμένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον. 

Άδεια ράφια, έρημοι δρόμοι

Με τη βόρεια Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, μοιάζει με πόλη – φάντασμα. Στη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” που έχει δημιουργηθεί δυτικά της ιταλικής μεγαλούπολης, σχεδόν 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, με καραμπινιέρους και αστυνομικούς να τους απαγορεύουν να μετακινηθούν όπως ανέφερε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα Έλληνας που μένει στην Κρεμόνα. 

Click4more «Υπάρχει έλλειψη στα πάντα! Μάλλον θα κλείσουν και τα αεροδρόμια» – Έλληνας Παραολυμπιονίκης περιγράφει τι «είδε» στην Ιταλία

Οι δρόμοι στο Μιλάνο είναι άδειοι, ο στρατός κάνει περιπολίες στη διάσημη πλατεία του “Ντουόμο”, ενώ από το βράδυ της Κυριακής τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, αφού δεκάδες πολίτες (πάντα με μάσκες για να προστατευθούν) έχουν σπεύσει να αγοράσει τα απαραίτητα για να περάσουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές 

“Φταίει η Ιταλία”

“Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα”, δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.

«Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι. Θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κοροναϊού.

Με πληροφορίες και από repubblica.it

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις