Κόσμος

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα – 46 νέα σε ένα 24ωρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 46 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, αριθμός αυξημένος από τα 34 που ανακοίνωσε την προηγουμένη.

Τα 22 από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, άλλα δεκατρία στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και τα υπόλοιπα 11 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο του Πεκίνου όταν διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί ταξιδιώτες αφού φθάσουν από το εξωτερικό στην Κίνα.

Τα 22 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, εντοπίστηκαν όλα στην πρωτεύουσά της, την Ουρούμτσι. Στην πόλη εντοπίστηκαν επίσης 38 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων.

Μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη Σιντζιάνγκ είχαν καταγραφεί 137 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 147 ασυμπτωματικοί φορείς, ενώ 7.184 άνθρωποι παρέμεναν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού στους αριθμούς που ανακοινώνει για τις μολύνσεις.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα, τη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.830 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
11
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52