Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δεν χαμπαριάζει ο Τζόνσον! Θα συνεχίσει να χαιρετά με χειραψίες

Κορονοϊός: Δεν χαμπαριάζει ο Τζόνσον! Θα συνεχίσει να χαιρετά με χειραψίες

Αποφασισμένος είναι ο Μπόρις Τζόνσον να μην… τον επηρεάσει ο κορονοϊός, δηλώνοντας πως δεν θα σταματήσει να χαιρετάει τους πολίτες με χειραψία.

Προσέθεσε ότι αντάλλαξε χειραψία με όλους σε ένα νοσοκομείο όπου βρέθηκε και όπου νοσηλεύονταν μολυσμένοι από τον κοροναϊό.

Την δήλωση αυτή έκανε ο βρετανός πρωθυπουργός ενώ ανακοίνωνε το σχέδιο της χώρας του για την αντιμετώπιση μιας επικείμενης εξάπλωσης του ιού, το οποίο περιλαμβάνει και μια προειδοποίηση ότι, στο αποκορύφωμα του ξεσπάσματος, πιθανόν ένας στους πέντε υπαλλήλους να βρεθεί χωρίς δουλειά.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεπεράσει τους 3.000, γεγονός που έχει προκαλέσει μια σειρά από συμβουλές από τις αρχές –συχνά αντιφατικές– για το πώς μπορεί να προληφθεί η εξάπλωσή του.

“Μην φιλιέστε”

Η μεν Γαλλία, για παράδειγμα, πρότεινε στους πολίτες της να σταματήσουν να ανταλάσσουν χειραψίες, ενώ η Ελβετία να μη φιλιούνται στο μάγουλο.

Ο Τζόνσον πάντως δεν φαίνεται να πτοήθηκε. “Ανταλάσσω χειραψίες”, είπε όταν ρωτήθηκε πώς σχεδιάζει να διαχειριστεί το ζήτημα των επισκέψεων από επισήμους.

click4more: Διαπραγματεύσεις για το Brexit χωρίς καμία χειραψία! [pics]

“Τις προάλλες βρισκόμουν στο νοσοκομείο όπου νομίζω ότι νοσηλεύονταν πάσχοντες από κοροναϊό και θα εκπλαγείτε αν σας πω ότι τους χαιρέτισα όλους δια χειραψίας και συνεχίζω να σφίγγω το χέρι”.

Ο Τζόνσον είπε ακόμη ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, αλλά αναφέρθηκε στην επιστημονική συμβουλή που έλαβε: “Κατά την κρίση μας το πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό”.

Σχεδόν… παραδέχτηκε την άδεια πατρότητας!

Παράλληλα ο κ.Τζόνσον έφθασε κοντά στο να δεσμευθεί ότι θα λάβει άδεια πατρότητας αφού η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς φέρει στον κόσμο το παιδί τους αργότερα φέτος, αλλά σύντομα δήλωσε ότι δεν θυμόταν την ερώτηση που του τέθηκε.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα για την παρουσίαση του σχεδίου δράσης της κυβέρνησης για τον κοροναϊό, ο Τζόνσον ρωτήθηκε εάν θα πάρει άδεια πατρότητας –όπου οι πατεράδες μπορούν να έχουν δύο εβδομάδες άδειας ύστερα από τη γέννηση του παιδιού τους.

«Νομίζω ότι η απάντηση είναι σχεδόν βέβαια ‘ναι’», δήλωσε ο Τζόνσον, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια ήταν η ερώτηση».

Το σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει μωρό στις αρχές του καλοκαιριού και ότι αρραβωνιάστηκαν και πρόκειται να παντρευτούν, με τον Τζόνσον να γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία Βρετανός πρωθυπουργός που παντρεύεται εδώ και 250 χρόνια.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά, και ότι θα έπαιρναν διαζύγιο ύστερα από 25 χρόνια γάμου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις