Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έξι τα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελβετία

Κορονοϊός: Έξι τα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελβετία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελβετία ανέρχεται στα έξι, αφού οι τοπικές αρχές εντόπισαν δύο ακόμη ασθενείς στο καντόνι του Άαργκαου.

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών νοσηλεύεται στη Ζυρίχη, καθώς βρέθηκε θετική στον Covid-19 ενώ στο Άαργκαου, ένας 26χρονος άνδρας έχει τεθεί σε απομόνωση. Και οι δύο ασθενείς είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας είχαν ανακοινώσει ότι ένα πρόσωπο στη Γενεύη και ένα ζευγάρι στο καντόνι του Γκριζόν βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ένα πρώτο κρούσμα είχε εντοπιστεί την Τρίτη, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Έφυγαν 130 άτομα από το ξενοδοχείο που είχε τεθεί σε καραντίνα στην Τενερίφη

Κανείς από τους εναπομείναντες 700 και πλέον επισκέπτες ενός ξενοδοχείου στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα του ιού και στους 130 εξ αυτών έχει επιτραπεί να φύγουν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Όλοι αυτοί οι τουρίστες, οι πελάτες, οι επισκέπτες δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα… και ελήφθη η απόφαση να φύγουν από το ξενοδοχείο 130 άνθρωποι» είπε ο αξιωματούχος.

«Την ίδια ώρα, υπάρχει το ενδεχόμενο οι εναπομείναντες… να φύγουν ενδεχομένως από το ξενοδοχείο όσο συντομότερα διαπιστωθεί» η καλή κατάσταση της υγείας τους, συμπλήρωσε.

Οι επισκέπτες και το προσωπικό στο ξενοδοχείο της Τενερίφης H10 Costa Adeje Palace Hotel πέρασαν τρεις ημέρες στην απομόνωση, αφού ο κοροναϊός ανιχνεύτηκε σε 4 Ιταλούς τουρίστες εκεί.

Ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης του κοροναϊού δημιούργησε το Βερολίνο

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δημιούργησε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης του κοροναϊού. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί σημαντικά», ενώ ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν πρόσθεσε: «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι η επιδημία θα εξαπλωθεί και στη Γερμανία».

Ο Ζέεχοφερ είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την προστασία του πληθυσμού. Το κυριότερο είναι να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης της λοίμωξης από το εξωτερικό προς τη Γερμανία και εντός της χώρας. Ο Σπαν ζήτησε από τους ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν στη Γερμανία από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Ιράν και την Ιταλία να δηλώσουν άμεσα τον τόπο διαμονής τους στις αρχές.

Το «Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ» προειδοποίησε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα και ότι το ποσοστό διάδοσης είναι υψηλό. «Γι ‘αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον περιορίσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του, ο Λόταρ Βίλερ, στην πρώτη από τις προγραμματισμένες καθημερινές ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με την κατάσταση και πρόσθεσε : «Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο. Δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο, ούτε γνωρίζει κανείς ποιοι θεραπευτικοί παράγοντες θα βοηθήσουν. Το ποσοστό των θανάτων από τον κοροναϊό είναι υψηλότερο από αυτό της γρίπης. Στη Γερμανία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από δώδεκα κρούσματα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν ο ιός βρίσκεται υπό έλεγχο. Αναμένουμε ότι θα τεθεί υπό έλεγχο, αλλά αν υπάρξουν νέες εξάρσεις, η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί έτσι ώστε να γίνει ανεξέλεγκτη. Το καλό νέο είναι ότι πάνω από το 80% των ανθρώπων που μολύνθηκαν είχαν ήπια συμπτώματα. Αλλά περίπου ένα 15% ασθένησε σοβαρά. Αυτό είναι μεγάλο ποσοστό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, περίπου το 1-2% των κρουσμάτων είναι θανατηφόρα. Αυτή είναι μια οξεία μορφή της νόσου».

Κατά τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοχ, «εάν είναι απαραίτητο, οι πολίτες πρέπει να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλεισθούν ολόκληρες πόλεις, όπως στην Ιταλία ή την Κίνα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις