Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ελπίδες για φάρμακο αντίσωμα ως το τέλος Ιουνίου – Τι αναφέρει η «La Repubblica»

Κορονοϊός: Ελπίδες για φάρμακο αντίσωμα ως το τέλος Ιουνίου – Τι αναφέρει η  «La Repubblica»

Μια είδηση που προκαλεί μεγάλη αισιοδοξία στη μάχη κατά του κορονοϊού έρχεται από την Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» εκφράζεται η ελπίδα ότι ως το τέλος του Ιουνίου ενδέχεται να υπάρχει φάρμακο για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για ένα πειραματικό φάρμακο, που ονομάζεται LY-CoV555, το οποίο χορηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μια ομάδα ασθενών που νοσηλεύτηκαν ως μέρος της πρώτης μελέτης που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε πιθανή θεραπεία αντισωμάτων κατά του ιού SARS-CoV-2. Μεταξύ των εμπλεκόμενων ιατρικών κέντρων, μερικά από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία των ΗΠΑ: η NYU Grossman School of Medicine και το Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένη έρευνας αναμένονται πολύ σύντομα, ακόμα και ως το τέλος του μήνα, καθώς οι ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας «Lilly» μέσα σε μόλις τρεις μήνες ανέπτυξαν το αντίσωμα.

Η ταυτοποίηση έγινε από το Ερευνητικό Κέντρο Εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (Niaid), αυτό που έχει διευθυντή τον Anthony Fauci, σε συνεργασία με την AbCellera, σε δείγμα αίματος που ελήφθη από έναν από τους πρώτους Αμερικανούς ασθενείς που βρέθηκαν θετικό στον κορονοϊό.

Τεχνικά, το LY-CoV555 είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σχεδιασμένο να εμποδίζει την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα. Είναι δυνητικά χρησιμοποιήσιμο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του Covid-19. Η αποτελεσματικότητά του θα ελεγχθεί τους επόμενους μήνες και μόνο και σε συνδυασμό με άλλα αντισώματα.

Το συγκεκριμένο φάρμακο αν αποδειχθεί αποτελεσματικό θα αποτελέσει σημαντικό αντίμετρο στον κορονοϊό τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και για εκείνους που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω υποκείμενων νοσημάτων σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πηγή La Repubblica.it

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις