Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Επιτέλους σε πτωτική τροχιά τα κρούσματα στην Τσεχία

Κορονοϊός: Επιτέλους σε πτωτική τροχιά τα κρούσματα στην Τσεχία

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων λόγω της COVID-19 σε σχέση με τα υψηλά ημερήσια νούμερα στις αρχές Νοεμβρίου, αν και η χώρα παραμένει η χειρότερο πληγείσα στην Ευρώπη κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, χθες καταγράφηκαν 4.199 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά περισσότερο από 3.500 από την ίδια ημέρα μία εβδομάδα νωρίτερα, εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων, με 132 νέους θανάτους, που περιλαμβάνουν και τις αναθεωρήσεις στα στοιχεία προηγούμενων ημερών.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων από την αρχή της πανδημίας είναι τώρα 458.229. Ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 6.058.

click4more Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών σε Τσεχία και Ουγγαρία

Η Τσεχία, όπως πολλές άλλες χώρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη σχετικά καλά, αλλά έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα κατά το δεύτερο κύμα. Παρά τη τωρινή μείωση στα κρούσματα, η χώρα συνεχίζει να έχει τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό θανάτων στην Ευρώπη στους 26,7 ανά 100.000.

Οι αρχές της χώρας έχουν κλείσει τα σχολεία, τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια. Ισχύουν επίσης περιορισμοί στις συναθροίσεις και νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν επίσης μείωση στον αριθμό των ασθενών με COVID στα νοσοκομεία στους 7.200 καθώς επιβραδύνεται η αύξηση στα κρούσματα.

Ωστόσο οι αρχές λένε ότι οι αριθμοί των ασθενών μπορεί να παραμείνουν σχετικά υψηλοί για κάποιο διάστημα λόγω της καθυστέρησης μεταξύ των θετικών τεστ και της επιδείνωσης των συμπτωμάτων όσων έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις