Κόσμος

Κορονοϊός: Επτά νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη Σερβία καθώς αυξάνεται δραματικά τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων.

Το τελευταίο 24ωρο ο κορονοϊός μετρά 292 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στους 2.200 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Επτά ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εντατική κατέληξαν και έτσι οι θάνατοι από τον κορονοϊό έφτασαν τους 58, ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται 101 ασθενείς.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό συνολικά 8.852 άνθρωποι. Ανησυχητικό θεωρείται το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό.

Σήμερα μόνο, στην καρδιοχειρουργική κλινική «Dedinje» βρέθηκαν θετικοί στον ιό 67 γιατροί και νοσοκόμοι εκ των οποίων οι έξι παρουσιάζουν συμπτώματα και νοσηλεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. Συνολικά στην Σερβία έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα 160 μέλη του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία, όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της μαζικής επιστροφής από το εξωτερικό, πριν από δύο εβδομάδες, κατοίκων της περιοχής.

Στο Βελιγράδι 16 συνεργεία της υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιοχημικής ‘Αμυνας (ABHO) των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων άρχισαν να απολυμαίνουν νοσοκομεία και δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ η εισβολή ληστών σε κοσμηματοπωλείο στη Βρετανία - Έσπασαν με το αυτοκίνητο τη τζαμαρία και επιτέθηκαν με ματσέτα
Ο ιδιοκτήτης όμως δεν υποχώρησε, πέταξε ένα μικρό σφυρί προς έναν από τους εισβολείς και στη συνέχεια πήρε ένα ρόπαλο και κινήθηκε εναντίον τους
βρετανια κοσμηματοπωλειο
Παρουσιάστρια στη Αίγυπτο καταδικάστηκε σε θανατική ποινή διά απαγχονισμού για υπόθεση ναρκωτικών
Η Σάρα Χαλίφα μαζί με 11 ακόμη κατηγορούνται ότι δημιούργησαν ένα δίκτυο προμήθειας υλικών που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία τους
Η παρουσιάστρια Σάρα Χαλίφα