Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Γερμανία: 248 νεκροί και σχεδόν 64.000 νέα κρούσματα – Ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown

Κορονοϊός – Γερμανία: 248 νεκροί και σχεδόν 64.000 νέα κρούσματα – Ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στη Γερμανία καθώς αυξάνονται κρούσματα και θάνατοι με την κυβέρνηση να αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο ολικού lockdown.

Το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία καταγράφηκαν 63.924 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 5.312.215 μολύνσεις σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 248 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 98.987 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έκανε λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου γενικού lockdown, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ περιέγραψε τη χώρα ως «ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού», καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν από κρατίδιο σε κρατίδιο, λόγω υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις