Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Γυμναστής κόλλησε 2 φορές και πάλεψε για τη ζωή του – «Λάθος μου που δεν εμβολιάστηκα»

26.08.2021 | 10:30
Κορονοϊός: Γυμναστής κόλλησε 2 φορές και πάλεψε για τη ζωή του – «Λάθος μου που δεν εμβολιάστηκα»

Ο κορονοϊός είναι πλέον σαφές πως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ακόμα και σε νέους και υγιείς ανθρώπους και δεν «χτυπάει» μόνο ηλικιωμένους ή ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία ενός 56χρονου γυμναστή από το Κολοράντο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Bill Phillips, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στις ΗΠΑ αφού έχει γράψει και βιβλία σχετικά με την διατροφή και την άσκηση. Ο 56χρονος γυμναστής από το Κολοράντο, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, έχει προσβληθεί δύο φορές από κορονοϊό και έδωσε τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ο Bill Phillips κόλλησε πρώτη φορά κορονοϊό τον Ιανουάριο του 2020 και ενάμιση χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2021, κόλλησε ξανά. Πέρασε τους τελευταίους δύο μήνες στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί αλλά τελικά τα κατάφερε. Ωστόσο, ο 56χρονος δεν θυμίζει τον υγιή και γυμνασμένο άνδρα που ήταν. Έχει ανάγκη από οξυγόνο, έχει χάσει 32 κιλά και μετακινείται με αμαξίδιο αδυνατώντας ακόμη να σταθεί στα πόδια του.

Η εικόνα του 56χρονου Αμερικανού γυμναστή σήμερα προκαλεί σοκ, με τον ίδιο να παροτρύνει πλέον τους πάντες να εμβολιαστούν κατά του κορονϊού, χαρακτηρίζοντας λάθος το γεγονός ότι ο ίδιος δεν το έκανε. «Δεν με βοήθησε που μπορούσα να σηκώσω στον πάγκο 136 κιλά ή να τρέξω 1,5 χιλιόμετρα σε ανηφόρα. Πονούσα πολύ και έχασα πολλά αλλά απέκτησα μια νέα άποψη για τη ζωή» δήλωσε ο Bill Phillips μετά την περιπέτειά του. «Πίστευα ότι η ανοσία από την πρώτη φορά θα με κάλυπτε γι΄αυτό δεν έκανα το εμβόλιο. Ήταν λάθος», λέει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version