Δευτέρα, 22 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Amazon κλείνει αποθήκες «φωλιά» ασυμπτωματικών στο Νιού Τζέρσεϊ

Κορονοϊός: Η Amazon κλείνει αποθήκες «φωλιά» ασυμπτωματικών στο Νιού Τζέρσεϊ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Συναγερμός σήμανε σε αποθήκες της εταιρίας Amazon στο Νιού Τζέρσεϊ. Η εταιρία αναγκάστηκε να τις κλείσει έως τις 26 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους, μετά την αύξηση ασυμπτωματικών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων.

“Μέσω του δικού μας εσωτερικού προγράμματος εξετάσεων για την COVID-19, εντοπίσαμε μια αύξηση στον αριθμό των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων στην εγκατάστασή μας PNE5 στο βόρειο Νιου Τζέρσει και προληπτικά κλείσαμε την εγκατάσταση ως τις 26 Δεκεμβρίου δείχνοντας τη μέγιστη προσοχή”, ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters.

H Amazon σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι το κλείσιμο της εγκατάστασης στο Νιου Τζέρσεϊ θα έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ή τις παραδόσεις.

Click4more Βρετανία: «Έμφραγμα» στα σύνορα! Ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα φορτηγά, χάος για οικογένειες (pics)

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των υπαλλήλων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο κέντρο διαλογής στο Νιου Τζέρσεϊ. Πάντως, η Amazon ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της θα πληρωθεί για τις βάρδιες που θα χάσει λόγω του κλεισίματος της εγκατάστασης.

Τον Οκτώβριο η Amazon είχε ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 19.000 από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ προσβλήθηκαν φέτος από τον νέο κορονοϊό, ήτοι το 1,44% του συνόλου τους, έπειτα από αίτημα συνηγόρων των εργαζομένων που είχαν επικρίνει την αντίδραση της εταιρείας στην πανδημία της COVID-19.

Μέλη του προσωπικού, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και συνδικάτα είχαν δηλώσει ότι η Amazon θέτει την υγεία των εργαζομένων της σε κίνδυνο κρατώντας ανοιχτές τις αποθήκες της στη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σε 50.000 τον αριθμό των εργαζομένων της στις ΗΠΑ που θα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό καθημερινά ως τον Νοέμβριο αυξάνοντας τις δυνατότητες εσωτερικού προγράμματός της εξετάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις