Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Moderna άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιό της σε εφήβους

Moderna
ΦΩΤΟ REUTERS

Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εμβολίασε τους πρώτους εφήβους που συμμετέχουν στο -ενδιάμεσο προς- τελικό στάδιο των τεστ που γίνονται για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού.

 

Όπως δημοσιεύει το uk.Reuters, οι έφηβοι, είναι από 12 μέχρι -κάτω των- 18 ετών και ο εμβολιασμός τους, στοχεύει στην εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2021.

 

Στη δοκιμή αυτή του εμβολίου, θα συμμετάσχουν 3.000 υγιείς ανήλικοι από τις ΗΠΑ και θα αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, μετά από 2 δόσεις σε διάστημα 28 ημερών.

 

Click4More: Ηλίας Μόσιαλος: Ο μήνας που θα έρθει η κανονικότητα – Η αλήθεια για τις «παρενέργειες» του εμβολίου

 

Θυμίζουμε ότι η Moderna έχει υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης του εμβολίου (EUA) στην Αμερική και στην Ευρώπη, μετά τα αποτελέσματα του προχωρημένου σταδίου της μελέτης της, που έδειξαν ότι το εμβόλιο που φτιάχνει είναι 94.1% αποτελεσματικό σε ενηλίκους χωρίς σοβαρούς λόγους ανησυχίας για την ασφάλειά του.

 

Στο μεταξύ η Rival Pfizer / BioNTech έχει επίσης ζητήσει άδεια έκτακτης χρήσης του δικού της εμβολίου, αφού αυτό, στο σχήμα δύο δόσεων, αποδείχθηκε 95% αποτελεσματικό έναντι του COVID-19 και δεν είχε σημαντικά προβλήματα ασφάλειας.

 

Την ίδια ώρα, μια ομάδα εξωτερικών συμβούλων της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα συναντηθεί την Πέμπτη για να συζητήσει εάν θα συστήσει τη χρήση του εμβολίου Pfizer για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Μια παρόμοια συνάντηση συμβούλων του FDA έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις