Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Αίγυπτος ενέκρινε για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Sputnik

Η αρμόδια Διεύθυνση της Αιγύπτου για την έγκριση των φαρμάκων (Egyptian Drug Authority) ενέκρινε για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση (emergency use authorization, EUA).

«Η Αίγυπτος ως η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Μέση Ανατολή, στην οποία ζουν περισσότεροι από 100 εκ. άνθρωποι, έγινε η 35η χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V» αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.

«Η απόφαση να συμπεριληφθεί το Sputnik-V στο εθνικό χαρτοφυλάκιο των εμβολίων (της Αιγύπτου) δείχνει την βεβαιότητα για την ασφάλεια και την υψηλή αποτελεσματικότητα του σκευάσματος», δήλωσε ο επικεφαλής του RDF Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Αίγυπτος: Ακόμη 39 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού

Σε 39 ανέρχονται οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας, .

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 10.443 απώλειες

Παράλληλα, καταγράφηκαν 633 νέες περιπτώσεις μολύνσεων από τον COVID-19, με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 179.407 από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία τον περσινό Φεβρουάριο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν την επιθυμία τους για να κάνουν το εμβόλιο σε καθορισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα ή στα κατά τόπους νοσοκομεία. Προτεραιότητα θα δίνεται στους άνω των 40 ετών και στους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις