Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Airbus κλείνει τα εργοστάσια σε Γαλλία και Ισπανία

Κορονοϊός: Η Airbus κλείνει τα εργοστάσια σε Γαλλία και Ισπανία

Η Airbus ανακοίνωσε σήμερα πως “αναστέλλει προσωρινά” για τέσσερις ημέρες την παραγωγή της στη Γαλλία και την Ισπανία ώστε να δοθεί χρόνος για να δημιουργηθούν “αυστηρές συνθήκες” ασφαλείας και να διασφαλισθεί έτσι η υγεία των μισθωτών καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται.

“Έτσι θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να τεθούν σε εφαρμογή” μέτρα υγιεινής, τήρησης αποστάσεων και καθαρισμού που θα επιτρέψουν να διασφαλισθούν η ασφάλεια και η υγεία των μισθωτών την ώρα που ο πληθυσμός καλείται να αυτοπεριοριστεί”, προσθέτει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει εξάλλου πως “μεγιστοποιεί την κατ’ οίκον εργασία στο μέτρο του δυνατού”.

Πρόκειται για την πιο σοβαρή διαταραχή στην παραγωγή της Airbus μετά την απεργία στον τότε βρετανό εταίρο της, την BAE Systems, το 1989, πέρα από τα προβλήματα με μεμονωμένα προγράμματα όπως αυτά του Airbus A380 ή το στρατιωτικού αεροσκάφους A400M.

Μεγάλη μείωση των ταξιδιών

Αλλά κι εδώ που τα λέμε, τι να τα κάνει; Τα διεθνή ταξίδια αναμένεται να μειωθούν τουλάχιστον κατά 10,5% φέτος, που είναι η μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση καθώς η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού προκαλεί χάος στον κλάδο τουρισμού και αναψυχής, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων Tourism Economics.

Η τελευταία εκτίμηση σηματοδοτεί μεγάλη πτωτική αναθεώρηση σε σχέση με δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν η εταιρία συμβούλων χρησιμοποιούσε ως αναφορά την επιδημία του SARS το 2003 και εκτίμησε ότι τα ταξίδια θα μειωθούν κατά 1,5%.

click4more: Κορονοϊός: Κι άλλος βουλευτής της ΝΔ σε καραντίνα!

Ωστόσο, η αγορά έχει μπει τώρα σε αχαρτογράφητα νερά καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιβάλουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν την πανδημία, γεγονός που προκαλεί σοβαρή αναταραχή στα ταξίδια.

Στην περίπτωση που ενισχυθούν τα μέτρα περιορισμού, υπάρχουν σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι. Σε ένα τέτοιο σενάριο, τα ταξίδια θα μειωθούν έως και 17,9%, ανέφερε η εταιρία σε έκθεσή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις