Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η εξάπλωση της πανδημίας σε Κεντρική και Λατινική Αμερική

Κορονοϊός: Η εξάπλωση της πανδημίας σε Κεντρική και Λατινική Αμερική
Νοσοκομείο στο Μεξικό Φωτογραφία Reuters

Άλλοι επτά θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, στον Παναμά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Έτσι, το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της κεντρικής Αμερικής έφτασε τα 244.
Το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 166 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει τους 8.448.

Ο κορονοϊός στη Λατινική Αμερική

Χθες, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε 1.562 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 112 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, καθώς τα κυβερνητικά μοντέλα προέβλεπαν την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προχθές Σάββατο και χθες Κυριακή καταγράφηκαν αθροιστικά 3.500 κρούσματα μόλυνσης.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό επισήμως ανερχόταν μέχρι χθες σε 3.645 νεκρούς επί συνόλου 35.022 κρουσμάτων μόλυνσης. Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των θανάτων, και πολύ περισσότερο των κρουσμάτων, είναι αναμφίβολα πολύ υψηλότεροι, καθώς στη χώρα γίνονται συγκριτικά λίγα διαγνωστικά τεστ.

Στον Ισημερινό, οι αρχές αναθεώρησαν χθες προς τα πάνω τον απολογισμό των νεκρών από κορονοϊό στους 2.127, ενώ γνωστοποίησαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται πλέον σε 29.559. Ο απολογισμός των θυμάτων είναι θεαματικά αυξημένος από τον αριθμό που ανακοινωνόταν το προηγούμενο 24ωρο, που ήταν 1.717.

Η μεγάλη αύξηση οφείλεται στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου 410 ανθρώπων, εξήγησε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

«Αφού ολοκληρώσαμε την κλινική-επιδημιολογική έρευνα για 410 θανάτους, προσδιορίσαμε ότι οι θάνατοι αυτοί πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19», εξήγησε το υπουργείο.

Επιπλέον, άλλοι 1.515 θάνατοι υπάρχουν υποψίες πως προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, διευκρίνισε.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Γουάγιας, επίκεντρο της πανδημίας στον Ισημερινό, έχουν καταγραφεί 1.059 θάνατοι επί συνόλου 11.705 κρουσμάτων μόλυνσης. Η επαρχία που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα είναι η γειτονική Μαναβί, όπου έχουν καταγραφεί 252 θάνατοι επί συνόλου 1.299 κρουσμάτων μόλυνσης.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στον Ισημερινό ανήκει στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 49 ετών, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 50 και 64 ετών.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής σχεδιάζει να αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζει περί τα μέσα του Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις