Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Ουγγαρία αγοράζει 5 εκατομμύρια δόσεις του κινέζικου εμβολίου

Κορονοϊός: Η Ουγγαρία αγοράζει 5 εκατομμύρια δόσεις του κινέζικου εμβολίου

Η Ουγγαρία θα αγοράσει 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της κινεζικής Sinopharm.

Αυτό έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Σιγιάρτο, με ανάρτησή του σήμερα στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Σιγιάρτο ανέφερε πως τα εμβόλια θα παραδοθούν σε διάστημα 4 μηνών και με αυτά η Ουγγαρία θα μπορέσει να εμβολιάσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου το 25% του πληθυσμού της.

Με αυτό τον τρόπο θα προχωρήσει ενδεχομένως σε χαλάρωση των περιορισμών του lockdown που επιβλήθηκε για να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Η πρώτη χώρα της ΕΕ που ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Sinopharm έγινε η Ουγγαρία λίγες μόλις μέρες μετά από την κίνηση της να αγοράσει  το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν είχε δηλώσει στον κρατικό ραδιοσταθμό ότι μια συμφωνία για την αγορά του κινεζικού εμβολίου μπορεί να συναφθεί άμεσα. Η κυβέρνησή του παρακολουθεί επίσης προσεκτικά το αποτέλεσμα των μαζικών εμβολιασμών με το εμβόλιο της Sinopharm στη γειτονική Σερβία, είχε προσθέσει, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος προσωπικά θα επέλεγε το κινεζικό εμβόλιο καθώς είναι αυτό που εμπιστεύεται περισσότερο.

“Σήμερα η OGYEI (η ουγγρική ρυθμιστική αρχή) εξέδωσε την άδεια χρήσης και του εμβολίου της Sinopharm, άρα έπειτα από αυτά της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και του ρωσικού εμβολίου Sputnik μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε και σε αυτό της Sinopharm”, δήλωσε η αρχίατρος της χώρας Τσετσίλια Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις