Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν κατασκεύασε μόνη της μάσκα

Κορονοϊός: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν κατασκεύασε μόνη της μάσκα

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι κατασκεύασε μόνη της μία μάσκα, καθώς από την επόμενη εβδομάδα θα είναι υποχρεωτική η χρήση της στα μέσα μεταφοράς όλης της χώρας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Νέα Ζηλανδία είχε φανεί πως κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση στην κοινότητα της covid-19 χάρη σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε, όμως αυτό τον μήνα αναγκάστηκε να επαναφέρει τους περιορισμούς στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, καθώς εμφανίστηκε εκεί νέα εστία της ασθένειας.

Οι περιορισμοί πρόκειται να χαλαρώσουν από την Κυριακή, ενώ από την επομένη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς σε όλη τη χώρα.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Άρντερν ανέφερε ότι στη διάρκεια συνάντησή της με τον Ντέιβ Λέτελι, ο οποίος είναι υπεύθυνος ενός προγράμματος άθλησης και υγείας στο Όκλαντ, “ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν οι μάσκες και πώς μπορούμε να τις κατασκευάσουμε στο σπίτι”.

“Προσπάθησα κι εγώ να φτιάξω μία”, πρόσθεσε, ενώ ανήρτησε και μια φωτογραφία ενός κομματιού υφάσματος, ενός ψαλιδιού και δύο κομματιών από λάστιχο.

Σε βίντεο που ανέβασε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στη συνέχεια η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός φαίνεται να κατασκευάζει μια απλή, κόκκινη μάσκα, το χρώμα του Εργατικού Κόμματος.

“Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τη χειροτεχνία”, έγραψε η Άρντερν, η οποία τον Οκτώβριο θα ζητήσει από τους πολίτες να την ψηφίσουν για μία δεύτερη θητεία.

Περίπου 150 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 στην εστία αυτή που εντοπίστηκε στο Όκλαντ, μια πόλη με 1,7 εκατομμύριο κατοίκους, όμως ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μειώθηκε αυτή την εβδομάδα και πλέον είναι μονοψήφιος.

Σήμερα καταγράφηκαν μόλις πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη αυτή και άλλα επτά σε χώρους καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

Συνολικά στη Νέα Ζηλανδία έχουν εντοπιστεί λίγο λιγότερες από 1.400 μολύνσεις από covid-19, ενώ έχουν αναφερθεί 22 θάνατοι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις