Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η βασίλισσα Ελισάβετ αναπτερώνει με διάγγελμα την Κυριακή το ηθικό των Βρετανών

Βασίλισσα Ελισάβετ

Να αναπτερώσει το ηθικό των Βρετανών και να τους συσπειρώσει θα προσπαθήσει αύριο Κυριακή (5.04.2020) η βασίλισσα Ελισάβετ με μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα την ώρα που η χώρα μαστίζεται από τον κορονοϊό.

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταδοθεί μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων. Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας – πέρα από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα – στο οποίο αναμένεται να απευθύνει έκκληση ενότητας και να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου. Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

“Η Μεγαλειότατη, Βασίλισσα Ελισάβετ, μαγνητοσκόπησε ένα ειδικό μήνυμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία σχετικά με το ξέσπασμα του κορονοϊού. Το τηλεοπτικό διάγγελμα θα μεταδοθεί στις 20:00 (σ.σ. ώρα Αγγλίας) την Κυριακή, 5 Απριλίου του 2020”, τόνισε σε ανακοίνωσή του το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις