Κόσμος

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Έτοιμες οι αεροπορικές για την υποδοχή ταξιδιωτών – Ανοίγουν τα σύνορα στις 8 Νοεμβρίου

Οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν πάρει θέσεις «μάχης» καθώς από αύριο, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, θαξεκινήσουν να υποδέχονται τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες. Έπειτα από 18 μήνες που τα σύνορα παρέμεναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι ΗΠΑ ανοίγουν και πάλι τα σύνορά τους. 

Air France, British Airways, United Airlines… για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση, οι εταιρείες που συνήθως εξαρτώνται πολύ από τις υπερατλαντικές και υπερειρηνικές συνδέσεις, προσθέτουν πτήσεις, επιλέγουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, εξασφαλίζουν ότι το προσωπικό θα είναι επαρκές.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο της άρσης των περιορισμών αναμενόταν εδώ και μήνες από χωρισμένες οικογένειες, επιχειρηματίες ταξιδιώτες που βιάζονται να συναντήσουν πελάτες τους ή απλούς τουρίστες: εξαιτίας του ιού, η Ουάσινγκτον είχε περιορίσει δραστικά τους επιβάτες από τις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων οι χώρες του χώρου Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Αμέσως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσαν άλμα. Η British Airways είδε τις αναζητήσεις για πτήσεις προς ορισμένες αμερικανικές πόλεις και για διαμονή σ’ αυτές να αυξάνονται κατά 900% για τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τις αναζητήσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην American Airlines, οι κρατήσεις σημείωσαν την επομένη της ανακοίνωσης άλμα κατά 66% προς το Ηνωμένο Βασίλειο, 40% προς την Ευρώπη και 74% προς τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις της 8ης Νοεμβρίου, ημερομηνία του ανοίγματος, έκλεισαν σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως διαπίστωσαν οι Εβελίν και Ζαν-Μισέλ Ντεζομπό.

Ανυπόμονοι να δουν την κόρη τους και τον γαμπρό τους στη Νέα Υόρκη, είχαν κάνει κράτηση εισιτηρίων για τις 2 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας τα μίλια τους αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για εκ νέου άνοιγμα των συνορων.

Όταν όμως θέλησαν να αλλάξουν την κράτηση για τις 8 Νοεμβρίου, ο αριθμός των μιλίων που απαιτούνταν είχε τριπλασιαστεί, γεγονος ενδεικτικό μιας ισχυρής ζήτησης. Θα φθάσουν τελικά στις 9 Νοεμβρίου, με μια λογικότερη τιμή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Αποζημίωση–μαμούθ 350.000 ευρώ στον Νιζάρ Τραμπελσί: Η ιστορία του πρώην ποδοσφαιριστή που καταδικάστηκε ως βομβιστής του Μπιν Λάντεν και αθωώθηκε το 2023
Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Τραμπελσί συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το σχέδιο επίθεσης εναντίον της βελγικής στρατιωτικής βάσης Kleine Brogel
Νιζάρ Τραμπελσί
Ντόναλντ Τραμπ: «Έχω σχεδόν αποφασίσει για τη Βενεζουέλα» – Σε ετοιμότητα ο αμερικανικός στρατός για το ενδεχόμενο επίθεσης
Συνεχείς οι συσκέψεις του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της Βενεζουέλας
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald. R. Ford