Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: 92 νεκροί και πάνω από 9.500 νέα κρούσματα

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 9.503 κρούσματα κορονοϊού και 92 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 301.560 διαγνωστικά τεστ στην Ιταλία, το 3,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 743 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.879.

Από σήμερα, στο μεταξύ, άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο του «σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Ουσιαστικά, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν να μπαίνουν, με αρνητικό τεστ, μόνον στον χώρο εργασίας τους και στα αστικά και υπεραστικά μέσα μεταφοράς. Το μέτρο αφορά όλους τους κατοίκους της χώρας ηλικίας άνω των 12 ετών. Κατά συνέπεια, αφορά και τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, για τη χρήση του μετρό και των λεωφορείων.

Το πρώτο πρόστιμο που επιβλήθηκε σήμερα στη Ρώμη, ύψους 400 ευρώ, δόθηκε σε έναν 50χρονο που είχε ανέβει σε λεωφορείο, στην πλατεία Φλαμίνιο της ιταλικής πρωτεύουσας, χωρίς σούπερ πράσινο πάσο ή τεστ. Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «σε λίγες ημέρες θα εμβολιαστεί. Αλλά οι ελεγκτές του επέβαλαν το κατώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο.

Η πράσινη κάρτα ή το τεστ είναι αναγκαία και για όσους πολίτες θέλουν να πάρουν φέρυ μποτ για να μεταβούν από τη Σικελία στην Καλαβρία, και το αντίστροφο. Σε όλες τις ιταλικές μεγάλες πόλεις, από την Νάπολη μέχρι το Μιλάνο, αστυνομικοί, καραμπινιέροι, όπως και άνδρες και γυναίκες του στρατού, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους. Η κυβέρνηση Ντράγκι τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για όποιον παραβιάζει το συγκεκριμένο μέτρο και ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι
Ρωσία: Η Ζαχάροβα καταγγέλλει «διεθνή ταξιαρχία διαφθοράς» γύρω από την ουκρανική εξουσία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αξιοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Κίεβο για να επιτεθεί ευθέως στον πρόεδρο Ζελένσκι και το περιβάλλον του
Ρωσία - Μαρία Ζαχάροβα