Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: Πρώτη φορά πάνω από 200.000 ημερήσια κρούσματα – Δραματική έκκληση των γιατρών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Πέμπτη, 06.01.2022, στην Ιταλία καταγράφηκαν 219.441 περιστατικά κορονοϊού και 198 θάνατοι. Το ένα τέταρτο των κρουσμάτων καταγράφεται στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, όπου απαγορεύθηκαν και οι επισκέψεις για όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Σε σύνολο 1.138.310 διαγνωστικών τεστ, το 19,3% προέκυψε θετικό. Στη φάση αυτή, οι θετικοί πολίτες αγγίζουν τους 1.593.579, εκ των οποίων 1.578.285 είναι σε κατ΄οίκον απομόνωση.

Οι ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ της χώρας είναι 1.467, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 13.827 ασθενείς.

Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, άρχισαν να στήνονται και πάλι νοσοκομεία εκστρατείας. «Αν δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, τουλάχιστον μείνετε σπίτι και μην μολύνετε άλλους ανθρώπους» λένε, μέσω της ιταλικής τηλεόρασης, οι γιατροί της Σικελίας.

Οι αρμόδιες αρχές, την ίδια ώρα, έδωσαν το αναγκαίο «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών.

Οι δε γιατροί της Νάπολης απευθύνουν έκκληση σε δραματικούς τόνους: «η διάδοση της παραλλαγής Όμικρον γονάτισε τα νοσοκομεία μας. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, στην Νάπολη θα ζήσουμε όσα συνέβησαν στο Μιλάνο πριν από δυο χρόνια. Χρειάζονται δραστικές αποφάσεις από μέρους της κυβέρνησης διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επιλέγουμε ποιόν πρέπει να σώσουμε, και δεν θέλουμε να το κάνουμε», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νάπολης, Μπρούνο Τζουκαρέλι. Μια έκκληση, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, η οποία θέλει να παρακινήσει την κυβέρνηση Ντράγκι να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Καύσωνας – κόλαση στην Ευρώπη: 58 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό στη Γαλλία, χωρίς ρεύμα 68.000 σπίτια – «Ψήνονται» Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο
Οι 3 λόγοι που η Ευρώπη «λιώνει» από τη ζέστη - Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταρριφθούν περισσότερα ρεκόρ θερμοκρασιών, 46 οι θάνατοι
Γαλλία καύσωνας