Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ιταλία: Τα σχολεία ανοίγουν ξανά μετά τα Θεοφάνια με νέα μέτρα προστασίας

Κορονοϊός - Ιταλία: Τα σχολεία άνοιξαν όμως οι μισές τάξεις μπορεί να ξαναγυρίσουν σε τηλεκπαίδευση
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα σχολεία στην Ιταλία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, μετά από την αργία των Θεοφανίων, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε απόψε την επαναλειτουργία των σχολείων, ωστόσο θα υιοθετήσουν νέα μέτρα προστασίας.

Πιο αναλυτικά, τα νέα μέτρα στα σχολεία της Ιταλίας προβλέπουν διακοπή διδασκαλίας για δέκα ημέρες στους παιδικούς σταθμούς, ακόμη και με ένα κρούσμα. 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, αν υπάρξει παιδί στην τάξη που θα διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό, τότε οι υπόλοιποι μαθητές θα συνεχίζουν τα μαθήματα, αλλά πραγματοποιώντας διαγνωστικά τεστ. Με δυο περιστατικά θα αποφασίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία για δέκα ημέρες.

Ενώ σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα αποφασίζεται μόνο αν υπάρχουν τρία θετικά κρούσματα. Με δύο κρούσματα θα μένουν στην τάξη τα παιδιά που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν θεραπευτεί από τον ιό εντός των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ τα υπόλοιπα θα παρακολουθούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Με ένα μόνο κρούσμα, τέλος, όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες αυξημένης προστασίας και να αναφέρουν άμεσα την εμφάνιση τυχόν «ύποπτων συμπτωμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις