Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός στην Ιταλία!

Κορονοϊός: Και πέμπτος νεκρός στην Ιταλία!

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα του θανάτου από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας τα περισσότερα θύματα. Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο! 219 έφτασαν τα κρούσματα.

Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η λίστα των θυμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός στην Ιταλία. Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι στη γειτονική χώρα από την επιδημία που προκαλεί ο ιός έχουν φτάσει τους πέντε. Τα κρούσματα είναι 219 και οι αρχές πιστεύουν πως βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό του ασθενή “μηδέν”, του ανθρώπου που νόσησε πρώτος και μετέφερε τον ιό, δηλαδή. 

Το πέμπτο θύμα από τον κορονοϊό καταγράφηκε στη βόρια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές. Κι εκείνος είχε βεβαρυμένη υγεία, όπως όλα τα θύματα μέχρι στιγμής. Οι τέσσερις νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία έχουν καταγραφεί στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και ένας στο Βένετο. 

Click4more Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ τα “χώνει” στους Ιταλούς! “Λάθος το ότι δεν έλεγξαν τους ταξιδιώτες από Κίνα”

Ο πέμπτος θάνατος, ενός 88χρονου ασθενή, επήλθε στην περιοχή Κασέλε Λάντι, έξω από το Μιλάνο.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, είχε ανακοινωθεί ο τέταρτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ιταλία. Το τέταρτο θύμα είναι ένας 84χρονος από το Μπέγκαμο, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Rai. 

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει 200 (τα 219 έχουν φτάσει). Απ’ αυτά, τα περισσότερα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, 167 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία (μεταξύ των οποίων οι τέσσερις νεκροί), 27 στο Βένετο (εκ των οποίων ο ένας από τους νεκρούς), 18 στην Εμίλια Ρομάνια, τέσσερα στο Πιεμόντε και τρία στο Λάτσιο. Υπάρχει επίσης ένας ασθενής που ανέρρωσε. 

Από τα 219 κρούσματα, τα 99 παραμένουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Οι 23 από τους ασθενείς είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στην Εντατική, ενώ 91 δεν έχουν συμπτώματα αλλά παραμένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον. Στη Ρώμη, υπάρχει κι ένας 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Click4more Ο κορονοϊός διαλύει την Ευρωπαϊκή οικονομία! Χάθηκαν 420 δισ. δολάρια – Η χειρότερη μέρα από το 2016

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

Άδεια ράφια, έρημοι δρόμοι

Με τη βόρεια Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, μοιάζει με πόλη – φάντασμα. Στη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” που έχει δημιουργηθεί δυτικά της ιταλικής μεγαλούπολης, σχεδόν 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, με καραμπινιέρους και αστυνομικούς να τους απαγορεύουν να μετακινηθούν όπως ανέφερε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα Έλληνας που μένει στην Κρεμόνα. 

Click4more «Υπάρχει έλλειψη στα πάντα! Μάλλον θα κλείσουν και τα αεροδρόμια» – Έλληνας Παραολυμπιονίκης περιγράφει τι «είδε» στην Ιταλία

Οι δρόμοι στο Μιλάνο είναι άδειοι, ο στρατός κάνει περιπολίες στη διάσημη πλατεία του “Ντουόμο”, ενώ από το βράδυ της Κυριακής τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, αφού δεκάδες πολίτες (πάντα με μάσκες για να προστατευθούν) έχουν σπεύσει να αγοράσει τα απαραίτητα για να περάσουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές 

Με πληροφορίες και από repubblica.it

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις