Κόσμος

Κορονοϊός: Καμπανάκι από ΠΟΥ – “Νέο lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός είναι εδώ τόνισε για ακόμη μια φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέο lockdown.

Σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε για τον κίνδυνο επιστροφής σε μέτρα απαγόρευσης αν οι χώρες που αίρουν τους περιορισμούς που επέφερε ο κορονοϊός και δεν διαχειριστούν την μετάβαση «εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση».

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους παρουσίασε έναν κατάλογο με μια σειρά βημάτων που χρειάζονται πριν οι χώρες άρουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για να ελεγχθεί ο κορονοϊός, όπως οι έλεγχοι παρακολούθησης και η ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

«Ο κίνδυνος της επιστροφής σε lockdown παραμένει πολύ μεγάλος αν οι χώρες δεν διαχειριστούν την μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση», τόνισε σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.

«Ο κορονοϊός θα υποχωρήσει τελικώς αλλά δεν μπορεί να υπάρξει η επιστροφή σε κανονικότητα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επενδύσεις στα συστήματα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Το Ιράν έχει αποκαταστήσει 30 από τις 33 πυραυλικές του εγκαταστάσεις κατά μήκος  των Στενών του Ορμούζ
Η Τεχεράνη έχει καταφέρει να επανακτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των πυραυλικών της εγκαταστάσεων, όπως επίσης στους εκτοξευτές και τις υπόγειες υποδομές της.
Πύραυλος
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς