Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Καρφί» Κίνας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα

Κορονοϊός: «Καρφί» Κίνας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα

Η Κίνα έριξε το «καρφί» της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχει πάρει η ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάζει «αντικειμενικά και δίκαια» την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, είπε το Πεκίνο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ, απάντησε σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι επιβάτες που έρχονται στην Γηραιά Ήπειρο από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρησή τους. Η ΕΕ πρέπει να εξετάζει «αντικειμενικά και δίκαια» την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, είπε ο Μάο Νινγκ.

Αξιωματούχοι των κυβερνήσεων της ΕΕ πρότειναν οι επιβάτες από την Κίνα να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρηση, για να μπορούν να μπαίνουν στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές χώρες ήδη ζητάνε υποχρεωτικό τεστ από τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ενώ χθες (5.1.2022) σε κυβερνητική σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ. Έτσι θα είναι απαραίτητο αρνητικό τεστ 48 ώρων πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα από την Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις