Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Καρλ Λάουτερμπαχ: Απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κορονοϊός - Καρλ Λάουτερμπαχ: Απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για γιατρούς και νοσηλευτές στη Γερμανία, οι οποίοι θα επισημοποιηθούν σήμερα Παρασκευή (10.12.2021) από το γερμανικό κοινοβούλιο, υπερασπίζεται ο νέος υπουργός Υγείας της χώρας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Είναι παντελώς απαράδεκτο που σε ιδρύματα όπου ζουν άνθρωποι που μας εμπιστεύονται για την προστασία τους, άνθρωποι πεθαίνουν άνευ λόγου διότι ανεμβολίαστοι εργάζονται εκεί», είπε ο Καρλ Λάουτερμπαχ ενώπιον των βουλευτών της βουλής της Γερμανίας, μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Άλλωστε, η Γερμανία πλήττεται από το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι σχετικά χαμηλό συγκρινόμενο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πλήρως εμβολιασμένο είναι το 69,4% του πληθυσμού, ενώ περί το 21,3% έχει λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε 61.288 νέα κρούσματα και 484 νέους θανάτους που συνδέονται με την Covid το τελευταίο 24ωρο.

Εκτός της θέσπισης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένα επαγγέλματα από τα μέσα του Μαρτίου, η νέα νομοθεσία επιτρέπει στα 15 γερμανικά κρατίδια να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF, άνω των τριών τετάρτων των Γερμανών τάσσονται υπέρ της επιβολής αυστηρών περιορισμών στους ανεμβολίαστους, ενώ το 21% έχει αντίθετη άποψη.

Σχεδόν το 70% τάσσεται υπέρ της θέσπισης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μέτρο που υποστηρίζεται από τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς και είναι πιθανόν να εφαρμοσθεί από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις