Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Καταγγελίες για άτομα που παραβίασαν την απομόνωση στην Κροατία

Χαλκιδική

Καταγγελίες για άτομα που παραβίασαν την απομόνωση στην οποία είχαν τεθεί εξαιτίας του κορονοϊού, εξετάζουν οι Αρχές στην Κροατία.

Οι καταγγελίες στην Κροατία

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας και επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς δήλωσε ότι «μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 184 καταγγελίες για παραβιάσεις καραντίνας».

«Η τιμωρία δεν είναι το ζητούμενο, αλλά αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν θα το αποφύγουμε, διότι η δημόσια υγεία είναι ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Κρούνοσλαβ Τσαπάκ τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Κροατία είναι ακόμα καλή.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού (ένα στη Ριέκα, ένα στο Κάρλοβατς και πέντε στο Ζάγκρεμπ) ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 56. Εννέα χιλιάδες άτομα είναι σε κατ’οίκον περιορισμό. «Εμείς οι επιδημιολόγοι πρέπει να προτείνουμε, καθημερινά, μέτρα στην Αρχή Πολιτικής Προστασίας και στην κυβέρνηση που θεωρούμε ότι έχουν προτεραιότητα», είπε ο κ. Τσαπάκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις