Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κατασκευάζονται δύο εργοστάσια σε Βρετανία και Γερμανία για παραγωγή αντισηπτικών

Κορονοϊός: Κατασκευάζονται δύο εργοστάσια σε  Βρετανία και Γερμανία για παραγωγή αντισηπτικών
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο πλανήτης εξαιτίας του κορονοϊου με τα απολυμαντικά τζελ να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα.

Γι’ αυτό τον λόγο η χημική βιομηχανία Ineos, του βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ ανακοίνωσε σήμερα πως θα ξεκινήσει την κατασκευή μέσα σε δέκα ημέρες ενός εργοστασίου στη Βρετανία για την παρασκευή υδροαλκοολικού τζελ για την καταπολέμηση της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το  εργοστάσιο αυτό θα βρίσκεται στο Μίντλεσμπρο, στη βορειοανατολική Αγγλία, και προβλέπεται να παρασκευάζει ένα εκατ. συσκευασίες τον μήνα.

Η Ineos, που θα δρομολογήσει ανάλογη δραστηριότητα και στη Γερμανία, σκοπό έχει να ανταποκριθεί στις ελλείψεις που δημιουργούνται στην τροφοδοσία με αντισηπτικά στην Ευρώπη και ανακοίνωσε πως θα τα παράσχει δωρεάν στα νοσοκομεία, ενώ θα προμηθεύσει και σχολεία, χώρους εργασίας και σουπερμάρκετ.

«Η Ineos είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη όσον αφορά τα συστατικά των αντισηπτικών. Κατασκευάζουμε δύο εργοστάσια στη Βρετανία και τη Γερμανία μέσα σε δέκα ημέρες για να τα παράγουμε με συστηματικό τρόπο», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Τζιμ Ράτκλιφ.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία ενημερώνει πως τα εργοστάσιά της ήδη είναι υπ’ ατμόν για να παράγουν ισοπροπυλική αλκοόλη κι εθανόλη για τα τζελ.

Παράλληλα, ο γίγαντας της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών Unilever Plc ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει για ένα τρίμηνο το προσωπικό της από οποιαδήποτε αιφνίδια μείωση μισθών, εξαιτίας της αναταραχής που έχει προκληθεί στην αγορά ή την πιθανότητα να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εργασία τους λόγω των επιπτώσεων ή των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κατασκευαστής δημοφιλών προϊόντων, όπως τα σαπούνια Dove ή το απορρυπαντικό Omo, δηλώνει επίσης πως θα συνδράμει τους «πιο ευάλωτους» μικρομεσαίους προμηθευτές με ρευστό, ενώ θα επεκτείνει τις πιστώσεις σε επιλεγμένους μικροπωλητές λιανικής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανακούφισης ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις