Κόσμος

Κορονοϊός – Κίνα: «Δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα» δηλώνει ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο και την πρόληψη κατά του κορονοϊού COVID-19 στην Κίνα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (13.4.2022) ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη νήσο Χαϊνάν στα νότια.

Τα σχόλια του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, μεταδόθηκαν από το κρατικό ραδιόφωνο ενώ η Σανγκάη, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, καταγράφει πάνω από 25.000 νέα κρούσματα κορονοϊού και βρίσκεται σε lockdown, το οποίο, όποιος το παραβιάσει, θα του επιβληθούν αυστηρές ποινές.

Μάλιστα, αποτελεί τη μεγαλύτερη έξαρση της COVID-19 στην Κίνα από τότε που εντοπίστηκε αρχικά ο ιός στην κινεζική πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019.

Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική της «δυναμικής εκκαθάρισης της COVID», προσπαθώντας παράλληλα να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των μέτρων της COVID στην οικονομία και την κοινωνία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις του νόμου για ενδεχόμενη παραλαβή των F-35, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σύμφωνα με την επιστολή, πριν μπορέσει να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταφορά F-35 στην Τουρκία, η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
F-35 62
Axios: Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με την CIA στην Ουάσιγκτον – Για «πίεση στον Τραμπ» να βομβαρδίσει το Pickaxe Mountain, κάνουν λόγο ισραηλινά ΜΜΕ
Ο Ρόμαν Γκόφμαν συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, πριν από την επανέναρξη των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων
Ρόμαν Γκόφμαν