Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κίνα: Η Σιάν αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση από οποιαδήποτε κινεζική πόλη φέτος

Κορονοϊός - Κίνα: Η Σιάν αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση για οποιαδήποτε κινεζική πόλη φέτος
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πάνω από 100 κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη (30.12.2021) στην πόλη Σιάν της Κίνας, τον τεχνολογικό και βιομηχανικό κόμβο της χώρας που τελεί υπό καθεστώς lockdown για 8η συνεχόμενη ημέρα, καθώς ο σημερινός απολογισμός αποτελεί τον υψηλότερο σε ό,τι αφορά μολύνσεις τοπικής μετάδοσης για οποιαδήποτε κινεζική πόλη το 2021.

Η εν λόγω πόλη της Κίνας ανακοίνωσε 155 νέα κρούσματα κορονοϊού τοπικής μετάδοσης για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των τοπικών μολύνσεων σε πάνω από 1.100 από τότε που ξεκίνησε η έξαρση στις 9 Δεκεμβρίου και ανάγκασε τις αρχές να θέσουν την πόλη των 13 εκατ. κατοίκων σε lockdown.

Παρά τον χαμηλό απολογισμό κρουσμάτων συγκριτικά με εστίες σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, αξιωματούχοι της Σιάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο απαιτεί κάθε έξαρση να τίθεται γρήγορα υπό περιορισμό.

Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρίες κατασκευής καρτών μνήμης, έχουν προειδοποιήσει ότι το lockdown μπορεί να επηρεάσει τις μεταποιητικές τους μονάδες στην περιοχή.

Η Σιάν είναι επίσης μεγάλος τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες στη συλλογή των πήλινων αγαλμάτων στρατιωτών που έχουν θαφτεί μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας πριν από 2.000 και πλέον χρόνια.

Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλούς κύκλους μαζικής διενέργειας τεστ για να εντοπιστούν οι μολύνσεις. Σήμερα ξεκίνησε ο έκτος γύρος, μία ημέρα μετά τον πέμπτο.

Σε πολλούς κατοίκους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τα συγκροτήματα κατοικιών τους εκτός κι να πηγαίνουν να υποβληθούν σε τεστ COVID-19 ή συντρέχει σοβαρός λόγος και έχουν τη σχετική έγκριση των αρχών.

Το lockdown της Σιάν, που πλέον βρίσκεται στην όγδοη ημέρα του, συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις ξεσπάσματος του κορονοϊού στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα.

Έως χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει 101.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 4.636.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις