Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κίνα: Πήγε σπίτι του για ραντεβού στα τυφλά και ξέμεινε εκεί λόγω lockdown

Κορονοϊός - Κίνα: Πήγε σπίτι του για ραντεβού στα τυφλά και ξέμεινε εκεί λόγω lockdown
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μια νεαρή γυναίκα στην Κίνα πήγε για ραντεβού στα τυφλά στο σπίτι ενός άνδρα, όμως τελικά αναγκάστηκε να μείνει εκεί, καθώς οι αρχές της πόλης Ζενγκζού, εκεί όπου μένει ο άνδρας, κήρυξαν αιφνιδιαστικά lockdown την περασμένη εβδομάδα.

«Λίγο μετά που έφθασα στην Ζενγκζού, σημειώθηκε έξαρση νέων κρουσμάτων κορονοϊού και η κοινότητά του μπήκε σε lockdown με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φύγω από το σπίτι του», αποκάλυψε η γυναίκα στην εφημερίδα The Paper που εδρεύει στην Σανγκάη, σημειώνοντας ότι ο λόγος που είχε πάει σε αυτή την πόλη ήταν για να γνωρίσει υποψήφιους συντρόφους και υπολόγιζε να μείνει εκεί για μια εβδομάδα.

«Μεγαλώνω και η οικογένειά μου μού πρότεινε δέκα υποψήφιους συντρόφους…Ο πέμπτος ήθελε να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στη μαγειρική και με κάλεσε στο σπίτι του για δείπνο».

Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι του, η Γουάνγκ ξεκίνησε να ανεβάζει σύντομα βίντεο τα οποία κατέγραφαν την καθημερινότητά της μετά το αιφνιδιαστικό lockdown. Σε αυτά φαίνεται ο υποψήφιος να της μαγειρεύει, να κάνει οικιακές εργασίες και να εργάζεται στον υπολογιστή του όσο εκείνη κοιμάται. Τα βίντεο έγιναν viral.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν κατάφερε να ανθίσει ο έρωτας στη διάρκεια αυτού του παρατεταμένου ραντεβού στα τυφλά, όπως λέει η ίδια, αφού αναζητεί έναν πιο ομιλητικό σύντροφο. «Πέραν από το γεγονός ότι είναι… σχεδόν μουγγός όλα τα άλλα πάνω του είναι αρκετά καλά», είπε η γυναίκα στην The Paper.

«Παρότι το φαγητό που φτιάχνει είναι μέτριο, εξακολουθεί να θέλει να μαγειρεύει, κάτι που βρίσκω θαυμάσιο».

Από την περασμένη εβδομάδα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ζενγκζού καθώς η Κίνα αγωνίζεται για να αναχαιτίσει την έξαρση τόσο της παραλλαγής Δέλτα όσο και της Όμικρον.

Λιγοστές πόλεις, περιλαμβανομένης της Σιάν, έχουν μπει σε lockdown με αποτέλεσμα τα 14 εκατομμύρια κάτοικοί της να έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους.

Άλλες πόλεις έχουν επιβάλει περιορισμένες καραντίνες για συγκεκριμένες περιοχές και κάποιες πραγματοποιούν μαζικά διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις