Κόσμος

Κορονοϊός: Κίνδυνος για μεγάλη έλλειψη φαρμάκων παγκοσμίως!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τεράστια προβλήματα ακόμα και στον παγκόσμιο ανεφοδιασμό φαρμάκων ενδέχεται να προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.

Κι αυτό γιατί η Ινδία, ο κύριος παραγωγός και προμηθευτής γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο, έθεσε περιορισμούς στην εξαγωγή 26 συστατικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που παρασκευάζονται με βάση αυτά, ανάμεσά τους παρακεταμόλης.

Οι ινδικές φαρμακευτικές εταιρείες προμηθεύονται το 70% των Ενεργών Φαρμακευτικών Συστατικών (API) για την παρασκευή των φαρμάκων τους από την Κίνα.

click4more: Κορονοϊός: Δεν έχει ιδέα ούτε ο ΠΟΥ! “Δεν το είχαμε ξαναδεί αυτό”

Ηδη, η επιδημία έχει διαταράξει τις συναλλαγές που εξαρτώνται από τις κινεζικές προμήθειες και άνθρωποι της βιομηχανίας δηλώνουν ότι οι ινδικές εταιρείες παρασκευάστριες γενόσημων είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν ελλείψεις στην προμήθεια πρώτων υλών από την Κίνα εάν διαρκέσει η επιδημία.

«Η εξαγωγή ειδικών API και σκευασμάτων που παρασκευάζονται από API…έχει ήδη περιορισθεί μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Εξωτερικού Εμπορίου, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για την έκταση των περιορισμών.

Ο κατάλογος που δόθηκε από την κυβέρνηση περιλαμβάνει 26 API και σκευάσματα, που αντιστοιχούν στο 10% των ινδικών εξαγωγών.

“Ελλείψεις για τους επόμενους 2 μήνες”

«Ανεξαρτήτως της απαγόρευσης (περιορισμών), σε ορισμένα από τα συστατικά αυτά μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις για τους επόμενους δύο μήνες», δήλωσε στο Reuters ο Ντίνες Ντούα, πρόεδρος του Pharmaceuticals Export Promotion Council of India (pharmexcil).

Το pharmexcil αναφέρεται στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εμπορίου.

«Εάν δεν υπάρξει ανάσχεση της επιδημίας, τότε θα υπάρξουν αυξημένες ελλείψεις», προειδοποίησε ο Ντίνες Ντούα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «υψηλό ιικό φορτίο» ανιχνεύθηκε σε έξι άτομα που ήλθαν σε στενή επαφή με ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Παραμένουν σε απομόνωση και ελέγχονται.

Χθες, η Ινδία ανάφερε τρία νέα κρούσματα του ιού, ανάμεσά τους και σε ιταλό πολίτη, στο Ρατζαστάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα