Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κλείνουν τεμένη στην Σιγκαπούρη για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας

Κορονοϊός: Κλείνουν τεμένη στην Σιγκαπούρη για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας

Δραστικά είναι τα μέτρα που λαμβάνουν πολλές χώρες προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Η Σιγκαπούρη θα κλείσει όλα τα τεμένη για τουλάχιστον πέντε ημέρες για ενδελεχή καθαρισμό προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού μετά τη συμμετοχή ορισμένων κατοίκων της πόλης-κράτους σε ισλαμική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική Μαλαισία και έχει σχέση με κρούσματα.

Το Ισλαμικό Θρησκευτικό Συμβούλιο της Σιγκαπούρης ανέφερε πως τα τεμένη θα μείνουν κλειστά από αύριο, Παρασκευή, και πως οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν περίπου 90 κατοίκους Σιγκαπούρης που έλαβαν μέρος σε μια τριήμερη θρησκευτική διάσκεψη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Ένας αριθμός άλλων θρησκευτικών οργανώσεων ανέστειλαν στις συγκεντρώσεις με φυσική παρουσία στη Σιγκαπούρη τις τελευταίες εβδομάδες στην προσπάθεια να σταματήσουν τη διάδοση του ιού που έχει μολύνει 178 ανθρώπους στην πόλη-κράτος.

Τρεις Βρετανοί με κορονοϊό στην Καμπότζη

Στο μεταξύ, η Καμπότζη εντόπισε τρεις Βρετανούς πολίτες που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό σε ένα τουριστικό σκάφος στον ποταμό Μεκόνγκ αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα πέντε, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ένας 73χρονος Βρετανός τουρίστας και η 69χρονη σύζυγός του που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο είναι το Viking Cruise Journey, έδεσε στην επαρχία Κάμπονγκ Τσαμ, βόρεια της πρωτεύουσας, Πνομ Πένχ, βρέθηκαν θετικοί χθες, Τετάρτη, ανέφερε το υπουργείο.

Μια 65χρονη Βρετανίδα που επέβαινε στο σκάφος βρέθηκε θετική τη Δευτέρα, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Η Καμπότζη ανέφερε νωρίτερα δύο μολύνσεις από τον ιό, σε έναν Καμποτζιανό και έναν Κινέζο πολίτη. Ο Κινέζος ανέρρωσε και επέστρεψε σπίτι του.

Το υπουργείο ανέφερε πως 61 άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ και τέθηκαν σε απομόνωση στην ξηρά και παρακολουθούνται.

Η βρετανική πρεσβεία στην Καμπότζη δεν αποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερ για σχόλια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις