Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κρούσματα… παντού! Πτήσεις ματαιώνονται, μάσκες «κάνουν φτερά»!

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ένας Βρετανός ένοικος ξενοδοχείου στην Τενερίφη επιβεβαιώθηκε ως το νέο κρούσμα του κοροναϊού στο ήδη αποκλεισμένο σε καραντίνα κτίριο λόγω της επιδημίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο Βρετανός, που βρέθηκε θετικός στον ιό χθες το απόγευμα, δεν είχε απομονωθεί στο δωμάτιό του καθώς δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, χωρίς να προσθέτουν άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

«Η επιδημιολογική ομάδα ερευνά τις επαφές που είχε αυτό το πρόσωπο», τόνισε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Υγείας.

Οι πελάτες που δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα είχαν την άδεια να κυκλοφορούν ελεύθερα στο ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του, όπως φερ’ ειπείν την πισίνα και τα εστιατόρια, αρκεί να φορούσαν μάσκα, να έπλεναν τα χέρια τους και να υποβάλλονταν σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις.

Τα άλλα κρούσματα εντοπίσθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ το ξενοδοχείο βρισκόταν σε καραντίνα λόγω της παρουσίας 10 Ιταλών τουριστών.

Κορονοϊός και… κλοπές σε μάσκες!

Εν τω μεταξύ, περίπου 2.000 χειρουργικές μάσκες εκλάπησαν από ένα νοσοκομείο της Μασσαλίας (νοτιοανατολική Γαλλία) μεσούσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημόσια Aρχή νοσοκομείων της Μασσαλίας (Assistance publique – Hopitaux de Marseille).

Click4more: Κοροναϊός: Απαντήσεις σε 18 ερωτήσεις που απασχολούν ολόκληρο τον κόσμο

Τα κουτιά με τις μάσκες που εκλάπησαν ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας, όπου η είσοδος επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό και σε χειρουργημένους ασθενείς, διευκρίνισε η Aρχή, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας La Provence.

«Η AP-HM ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα για να βρει τον ή τους δράστες» υπογραμμίζει η διοίκηση.

Ο κορονοϊός και οι πτήσεις

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει τον αριθμό των πτήσεων που πραγματοποιεί με προορισμό την Ιταλία, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος διαχείρισης και εσόδων της εταιρείας Ιβάν Μπατάνοφ.

« Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και είναι καθόλα πιθανό να εξετάσουμε τον περιορισμό του αριθμού των πτήσεων προς την Ιταλία», δήλωσε ο ίδιος.

Σήμερα επίσης η ρωσική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Pabeda, που ανήκει στον όμιλο της Aeroflot ανακοίνωσε τον περιορισμό των πτήσεων της προς Ιταλία παρουσίασαν στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου κατά 40% εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού Rostourism είχε συστήσει στα ταξιδιωτικά γραφεία να μη πωλούν τουριστικά πακέτα που έχουν προορισμό την Ιταλία το Ιράν και την Νότιο Κορέα, «έως ότου εξομαλυνθεί η επιδημιολογική κατάσταση» με τον κοροναϊό.

Κορονοϊός: Εννέα νέα κρούσματα στην Σουηδία!

Οι σουηδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα εννέα επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη σκανδιναβική χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 24, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Στην πλειοψηφία τους τα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα, συνδέονται με την Ιταλία, ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο.

Χθες, η υγειονομική υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του κινδύνου μιας εξάπλωσης του ιού σε ευρεία κλίμακα σε «μεσαίο» από «χαμηλό», ενώ το επίπεδο του κινδύνου των κρουσμάτων που προήλθαν από το εξωτερικό και των Σουηδών υπηκόων που μολύνθηκαν στο εξωτερικό σε «πολύ υψηλό» από «υψηλό».

Ο σουηδικός – δανέζικος αερομεταφορέας SAS ανέστειλε σήμερα τις πτήσεις προς αεροδρόμια της βόρειας Ιταλίας.

Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε στις 31 Ιανουαρίου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις