Κόσμος

Κορονοϊός: Ξανά σε πτώση τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται εκ νέου σε καθοδική πορεία στις ΗΠΑ, περνώντας κάτω από το όριο των 60.000 μολύνσεων καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, χάρη στον αντίκτυπο, σύμφωνα με ειδικούς, της εκστρατείας εμβολιασμού.

Αφότου κορυφώθηκε τον χειμώνα, ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων στις ΗΠΑ είχε μειωθεί πολύ από τα μέσα Ιανουαρίου, όμως αυξήθηκε ελαφρά τις τελευταίες εβδομάδες

Πλέον, «ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε κάτω από το όριο των 60.000 την ημέρα, για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα», παρατήρησε στο Twitter ο Άσις Τζα, ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν.

«Αυτή τη φορά, πιστεύω ότι αυτό θα διαρκέσει. Γιατί; Τα εμβόλια!», τόνισε.

«Μέσα Μαρτίου, όταν καταγράφηκε η τελευταία μικρή ώθηση (της επιδημίας), το 21% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί», παρατήρησε.

«Σήμερα, είναι το διπλάσιο».

Λίγο παραπάνω από το 42% των Αμερικανών (σχεδόν 140 εκατομμύρια άνθρωποι) έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 28,5% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων μάχης και πρόληψης των Ασθενειών.

«Στο Ισραήλ, μόλις το 45% του πληθυσμού εμβολιάστηκε πλήρως, τα κρούσματα άρχισαν να μειώνονται», υπενθύμισε ο Άσις Τζα

Εντούτοις, οι ειδικοί ανησυχούν για μια αναμενόμενη επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, που ήδη έχει εν μέρει παρατηρηθεί: ο αριθμός των εμβολίων ανέρχεται εν μέρει σε 2,6 εκατομμύρια την ημέρα, έναντι γύρω στα 3 εκατομμύρια στα μέσα Απριλίου.

Δυσκολίες στην πρόσβαση εξακολουθούν να υφίστανται για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όμως παρατηρείται και ένας σκεπτικισμός προς τα εμβόλια. Αν και οι πολίτες που είναι ευνοϊκά διακείμενοι προς τον εμβολιασμό λαμβάνουν τις δόσεις τους, το τμήμα εκείνων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μεγαλώνει μεταξύ των επιλέξιμων ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο αιώνας της ταπείνωσης για την Ευρώπη μπορεί να έχει ήδη αρχίσει – Η συμφωνία με τον Τραμπ και οι ομοιότητες της υποταγής της Κίνας στη Βρετανία
Ο Τραμπ χρησιμοποιεί την στρατιωτική και τεχνολογική υπεροχή των ΗΠΑ για να πιέζει για μονομερείς συμφωνίες την Ευρώπη
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Επιτυχημένη η τελική δοκιμή για την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου στην Κίνα – Άντεξε 96 βαρέα φορτηγά
Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής γέφυρας έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Λιουτζί και Ανλόνγκ από 2 ώρες σε μόλις 2 λεπτά
Η εντυπωσιακή γέφυρα Huajiang Grand Canyon στην Κίνα
1