Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 13.000 οι νεκροί στη Χιλή

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 13.000 οι νεκροί στη Χιλή

Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει πάνω από 13.000 ανθρώπους στη Χιλή ανακοίνωσε το υπουργείο Υγεία το Σάββατο.

Και αυτό γιατί συμπεριέλαβε στον απολογισμό των θυμάτων 4.000 θανάτους που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19, όπως ορίζουν οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ).

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 9.020 θάνατοι με εξετάσεις PCR (μοριακά τεστ), στους οποίους προστίθενται άλλοι 4.183 που «πιθανόν» οφείλονταν στην COVID-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη Χιλή.

Ειδικοί θεωρούν ότι το να συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι που πιθανόν οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός επιτρέπει να προσεγγίζονται όσο περισσότερο είναι δυνατόν οι παράμετροι που έχει ορίσει ο ΠΟΥ.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 106 θάνατοι και 2.287 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα να φθάνουν τους 343.592.

Οι αρχές στη Χιλή διαβεβαιώνουν ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πτωτική τάση. Έχουν αναγγείλει ότι η διαδικασία άρσης των περιορισμών σε επτά συνοικίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, και σε δύο της πόλης Βαλπαραΐσο θα αρχίσει την Τρίτη.

Η Χιλή συγκαταλέγεται στις 10 χώρες όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη· είναι η μοναδική ανάμεσά τους με λιγότερα από 30 εκατομμύρια κατοίκους, βάσει της κατάταξης του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ρεκόρ νεκρών και κρουσμάτων στην Κόστα Ρίκα

Το κοσταρικανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε 11 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 931 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμούς που αποτελούν και οι δύο ρεκόρ στην Κόστα Ρίκα, τη μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής όπου το 72% του συνόλου των μολύνσεων έχει επιβεβαιωθεί από την αρχή του τρέχοντα μήνα.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 98 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 14.600 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Μολαταύτα, παρά την απότομη αύξηση των μολύνσεων, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει ξανά και η κυβέρνηση στο Σαν Χοσέ έχει αναγγείλει πως θα επιτρέπεται από την 1η Αυγούστου στους τουρίστες από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Βρετανία και από τον Καναδά η έλευση στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις